Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jancsó Miklós a legjobb epizódszereplő Kijevben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A kijevi Molodist Filmfesztiválon a zsűri különdíját nyerte el a 32. Magyar Filmszemlén elsőfilmes rendezői díjjal jutalmazott Macerás ügyek.

A macerás ügy két fiatal közötti szerelmi bonyodalom. A nagyszerű színészi játékok -Szabó Domokos (Imi), a főszereplő groteszk színjátszása, Török Illyés Orsolya (Brigi) artisztikus környezetben nyújtott egyszerű természetessége- mellett Jancsó Miklós is felbukkan egy mellékszerepben. Jancsó Miklós rendező Jancsó Miklós rendezőt játssza, annyira hitelesen, hogy a kijevi fesztiválon a legjobb epizódszereplő díjjal jutalmazták érte.

A filmes mustrát - amelyen elsőfilmes rendezők alkotásait versenyeztették - október 20-tól 28-ig rendezték meg. A fesztivál információs vetítésén bemutatták Sopsits Árpád -a filmszemlén rendezői díjas, illetve a montreali nemzetközi filmfesztivál megosztott fődíjas- Torzók című filmjét, és Gothár Péter - Európai Filmfesztivál fődíjas, és a wiesbadeni filmszemle legjobb rendezésnek járó díjjal jutalmazott- Paszport című alkotását is.

A Torzók már október 25-től, a Paszport november 1-étől látható a mozikban. A Macerás ügyeket a Művészben, a Toldiban és a Mammut moziban játsszák.

Korábban:

Öt magyar film a volt keleti blokk fesztiválján
Megosztott fődíj a Torzóknak Montreálban
Torzók (A hét filmbemutatói- október 25-31)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről