Amerika kedvencei a rákkutatásért

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Eddig példa nélkül álló jótékonysági eseményre került sor az InterCom Rt, a Terry Fox - Fuss A Rákkutatásért Alapítvány, Kanada magyarországi nagykövetsége valamint a Kanadai Kereskedelmi Kamara közös szervezésében 2001. október 29-én a Hollywood Multiplex Lurdy Ház nagytermében. Az InterCom Rt. az Amerika kedvencei című vígjáték premier előtti exkluzív vetítésére 5000 forintba kerülő jegyeket hozott forgalomba, és a befolyó teljes bevétellel a magyarországi rákkutatást támogatta: idén a Semmelweis Oktatókórházat.

A Julia Roberts, Chaterina Zeta-Jones, Billy Crystal és John Cusack főszereplésével készült film vetítése előtt Marta Moszczenska, Kanada magyarországi nagykövetasszonya valamint Mike Carlson, a Kanadai Kereskedelmi Kamara hazánkban dolgozó elnöke üdvözölte a megjelenteket, ezután a Terry Fox alapítvány képviselője, Mécs Andrea vette át Kovács Ildikótól, az InterCom marketing igazgatójától azt a hatalmas méretű csekket, amely a vetítéssel összegyűlt 2 millió 125 ezer forintos adományt jelképezte.

Az este a jó ügy támogatásának további lehetőségeit is megteremtette. A vetítőteremben helyet foglaló neves sportolók további felajánlásokat tettek: a Dunaferr női kézilabdacsapata 100 ezer forinttal járult hozzá a segítséghez, Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenusunk az olimpián viselt mezét, Vereckei Ákos kajakos híres lapátját, olimpiai bajnok vízipólós válogatottunk pedig aláírt labdáját ajánlotta fel egy jótékony árverés számára. Az est sikerén felbuzdulva a szervezők elhatározták, hogy ezentúl évente tartanak hasonló vetítést.

Az idei alapítványi partner, a Terry Fox Alapítvány a világ számos országában támogatja a helyi rákkutatást és -gyógyítást, Magyarországon az elmúlt négy évben közel 120 ezer dollárt gyűjtött e célra.

Korábban:

Amerika kedvencei jótékonysági vetítésen

(IC Press)