Tízéves az Örökmozgó Filmmúzeum

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A tízéves jubileumát ünneplő, Erzsébet körúti Örökmozgóban a régebben vetített filmek közül október 19-én a Nap szépe, 20-án a Berlin felett az ég, 25-én a Sweet Movie, 27-én a Mystery Train és a Férjek, 30-án pedig a Sebek című alkotást vetítik.

A jubielum ideje alatt, október 20-án nyílik a Csoportkép macskával című képzőművészeti kiállítás. Kilenc művésznő vall a "múzsa-macska-szimbólum"-ról, amelyek közös mondanivalója a harmóniakeresés. A kiállításhoz kapcsolódóan "macskafilmekből" látható válogatás.

A tárlatnyitó után a Fekete macska című magyar filmet vetítik Dayka Margit és Madaras József főszereplésével. Október 21-én az Álom luxuskivitelben című amerikai film kerül vászonra, október 23-án a Cica-mica című, 1948-ban készült angol rajzfilmet, 27-én az 1986-ban bemutatott, magyar-nyugatnémet-kanadai koprodukcióban született Macskafogó című rajzfilmet, 28-án pedig a Megalkuvó macskák című, 1979-es magyar rajzfilmet vetítik. A következő héten, 30-án A macska című magyar rövidfilm, míg 31-én Örkény István klasszikus darabja, a Macskajáték megfilmesített változata, illetve egy 1946-os angol rajzfilm, a Macskazene lesz látható.