A hét filmbemutatói

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Horrorra akadva 2
(színes feliratos amerikai horrorparódia)

Marlon Wayans társszerző, főszereplő szerint míg a Horrorra akadva a késes-gyilkolós filmeket parodizálta, a mostani folytatás a természetfölötti filmek kovencióit és közhelyeit veszi célba. A film az ijesztgetős jeleneteket ismét altáji humorral köríti, ezért erős idegzetű és gyomrú nézőknek ajánlott.

A Horrorra akadva 2 Az ördögűző paródiájával kezdődik, melyben James Woods (Vámpírok) alakítja a csöppet sem hétköznapi McFelly atyát, akinek ki kell űznie a fejforgató Natasha Lyonne-ból egy túlvilági kopogó szellemet. Mindjárt az első jelenetben lucskossá ázik a vászon attól, ami egy emberből alul-felül kijöhet.

A film során tovább követhetjük az első részben megismert Cindy Campbell sorsát, aki most már egyetemi hallgató. Egy őrült professzor titokban összehozza őt és néhány kalandvágyó diáktársát egy hétvégi szórakozásra valami tudományos kísérlet ürügyén. A hétvége egyre sokkolóbb és sokszor tanterven kívüli eseményei fokozódó iramban követik egymást. Az alkotók most még szemérmetlenebbül kölcsönöznek a közelmúlt különböző rendű-rangú hollywoodi darabjaiból. A rögtönzöttnek tetsző forgatókönyv alapján készült, meglehetősen egyszerű vonalvezetésű film sztorija főcsapáson a Ház a Kísértet-hegyen című opus meséjét követi, de reprezentáns jeleneteket láthatunk a Hannibál, a Temetetlen múlt, a Charlie angyalai és a Mission: Impossible 2 című produkciókból is.

Második bőr
(színes spanyol film)

A szerelem nem mindig egy irányban halad. Alberto (Jordi Molla), és Elena (Ariadna Gil) házassága válságban van. Alberto valaki mást talál. Szereti a feleségét és a gyerekét, de ugyanakkor érzi, hogy a szenvedély, amit Diego (Javier Bardem) vált ki belőle, több mint szexuális. A szerelmi háromszögbe zárva mindhárman megpróbálnak tovább élni. A Második Bőr olyan emberi drámák biztos és könyörtelen feltárása, mint a szerelem elvesztése, a hűtlenség és a sötét szenvedély.

Gerardo Vera, a rendező a kortárs spanyol melodrámája főszerepére az elmúlt évek spanyol erotikus komédiáinak szépfiúját, Javier Bardemet (Sonka, sonka, Eleven hús, Szájból szájba) kérte fel.


A film honlapja

Moulin Rouge
(színes, feliratos ausztrál-amerikai musical)

Eklektikus és hiperlátványos musical az operamániás rendezőtől, Baz Luhrmann-tól. 19. század végi jelmezekbe öltözött táncosnők és költők éneklik David Bowie, Maurizio Ciccione és Freddy Mercury dallamait. A film zenéje a huszadik század számos más népszerű popslágerét, többek között Sting, Elton John, Dolly Parton, Lennon és McCartney dalait is felvonultatja.

"Baz nem kevesebbet tett, mint létrehozott egy teljesen újfajta musicalt - véli Fred Baron producer - A klasszikus formát felrázta, új elemekkel vegyítette, és kevert egy új koktélt. A mi színészeink élőben énekeltek a kamera előtt."

A Tágra zárt szemek, az Átkozott boszorkák, a BMX banditák szereplőjeként, de főleg Tom Cruise -most már ex- nejeként ismertté vált Nicole Kidmannek és a Trainspottingból, a Star Wars - Baljós Árnyak c. filmekkel befutott Ewan McGregornak a Moulin Rouge a zenei debütálása. Két duettet énekelnek, a "Come What May" és az "Elephant Love Medley" című számokat. McGregor pedig a filmben Placido Domingóval is énekel egy - "Your Song" című - dalt.

Párizs, a századfordulón. Christian (Ewan McGregor) tehetséges, fiatal író, aki apja akarata ellenére Toulouse-Lautrec bohém körében tölti napjait. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságába, nem utolsó sorban pedig a mulatók csillogóan dekadens, féktelen világába, ahol szinte minden elképzelhető - kivéve az őszinte szerelmet. Christian azonban beleszeret Párizs leghírhedtebb mulatójának, a Moulin Rouge-nak ünnepelt csillagába, a város leghíresebb kurtizánjába, Satine-ba (Nicole Kidman). Amikor Christian megjelenik az életében, választania kell a fiatalember szerelmes rajongása és egy másik férfi megszállott szenvedélye között.

Kidman komoly strapának volt kitéve a jelentős tánctudást követelő jelenetek során, meg is sérült, amikor kánkán közben elesett. Rajta kívül a Lautrecet játszó John Leguiamo (Spawn, Rómeo és Júlia) is komoly megpróbáltatásokat állt -térdelt- ki . "A forgatás során valóban úgy éreztem magam, mint Toulouse-Lautrec. Végig térden kellett állnom, ehhez még gyártottak egy felszerelést is, nehéz álbokákkal és ezen kellett egyensúlyoznom az egész testemet. Körülöttem mindenki játszott és jól érezte magát a Moulin Rouge-ban, én meg ott álltam, magamra hagyottan. Tökéletesen meg tudom érteni, hogyan érzett a festő."

A film honlapja

Üvegtigris
(színes, magyar vígjáték)

Lali (Rudolf Péter) nem egy üzleti zseni: nagyreményű vállalkozását, az Üvegtigris nevezetű büfékocsit sikerült egy teljesen forgalommentes útszakaszon felállítania. Így van ideje Amerikáról álmodozni, ahova mindig is vágyott, és egész nap a barátaival lebzselni, akik rendre összegyűlnek egy ingyenkávé kedvéért az Üvegtigris körül. Gaben (Reviczky Gábor), a gyanús autónepper, Róka (Gáspár Sándor), a piti csencselő, Csoki (Csuja Imre), a nagyszájú semmittevő, Cingár (Szarvas József), a szaxofonművész és Sanyi, a bolond. A barátok néhány napját meséli el a film: miközben Lali egy Chevrolet Impaláról ábrándozik, lustálkodó rendőrök, olcsó szeretők, elhagyott menyasszony (Nagy Kálóczi Eszter) és bugyuta bankrablók (Dörner György, Kaszás Attila) keresik fel bodegáját. Növényi Norbert után Lali példaképe Kokó is arra jár, miközben a büfés éppen a pottyantós WC-jében trónol.

Az Üvegtigris színvonalát nemcsak a poénok és az egymásra fűzött anekdoták biztosítják, hanem az elképesztő színészgárda is: mellékszerepekben Kállai Ferenc, Szilágyi Tibor, Bodrogi Gyula és Kecskés Karina is feltűnik.

A film honlapja