Véget ért a Titanic

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Titanic


A Titanic egyre ismertebb külföldön, egyre több kapcsolatot építenek ki más fesztiválokkal. Az idén is több rendező fogadta el a meghívást, mint például a francia, magyar származású Mathieu Kassovitz, az Oscarra jelölt, Az élet mindenáron című film cseh rendezője, Jan Hrebejk, és a már említett iráni film, A kör rendezője: Jafar Panahi. Csak egy vendég, Kim Ki-Duk koreai rendező útját kellett kényszerűségből lemondani, mert a szeptember 11-ei események miatt nem tudott Torontóból elindulni.

"32 fesztiválon jártam, ennél nagyobbakon is, de itt sok olyan jó filmet vetítenek, amit más fesztiválokon nem, és mindezt egy ember szervezi meg, ami példátlan" - mondta a záróesten Jafar Panahi.

Horváth György szerint jövőre, a 10. fesztiválra az ideihez képest szakmailag, művészileg nem kell bővülni, csak anyagilag. Az, hogy a szervezők barátságért dolgoznak, hogy egyetlen fizetett hirdetést nem tudnak megjelentetni, az nem működőképes egy ekkora fesztivál - Magyarország legnagyobbja - esetében. Erősíteni kell a propagandát, a technikát és a felszereltséget - tette hozzá.

Korábban:
Kassovitz-cal nyitott a Titanic
Kilencedszer fut ki a Titanic

[origo]