Titanic-ajánló - kilencedik napra 

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Titanic fesztivál kilencedik napján az Örökmozgóban 18.30-kor vetítik Jan Hrebejknek, az Oscarra jelölt Az élet minden áron című vígjáték alkotójának a Süvölvények című filmjét. A Süvölvényekben az ötvenes évek titkos rock-and-roll őrületével foglalkozik.

A cselekmény 1959-ben játszódik, és prágai munkásnegyedből származó kamasz lázadását beszéli el. Baby, a rocksztárokat megszégyenítő ruhatárral rendelkező gitárnyűvő rocker, elvállalja, hogy egy szigorú rendőr szenilis anyjára fog vigyázni. Baby azonban hamarosan a rendőr tinédzser fiával és annak barátaival több időt tölt már, mint a mamával. A The Buddy Holly Story óta nehéz említeni akár egyetlen filmet is, amely ilyen plasztikusan jelenítené meg a rock-and-roll életérzést, amit józan polgárok a társadalomra nézve olyan veszélyesnek láttak az ötvenes években.

A Titanic fesztiválon Jafar Panahit, iráni rendezőt barátja, Tarr Béla mutatja be a közönségnek. A rendező Arany Oroszlánnal és UNICEF-díjjal jutalmazott A kör című filmje ma 22.00-kor lesz a Toldiban.

A Hazugságok című koreai film 22.30-kor kezdődik a Toldiban. Rendezője a szöuli Jang Sun Woo. A 18 éves középiskolás lány, Y elhatározza, hogy elveszíti szüzességét. Barátnője, Woori szerelmes J-be, egy 38 éves szobrászba, de nem mer kapcsolatba kerülni vele. Segítségképpen Y felhívja J-t, hogy összehozzon egy randevút kettejüknek, de a férfi hangja annyira felizgatja, hogy maga megy el a találkára. A film J és Y szenvedélyekkel teli, szadomazochisztikus kapcsolatát mutatja be, ami végül pusztító megszállottsággá válik.

Jean-Pierre Jeunet filmje, az Amélie csodálatos élete 22.30-kor a Kossuth moziban kerül a közönség elé. A rendező korábbi munkái között találjuk a Delicatessent, Az elveszett gyerekek városát (jelenleg a Bem műsorán), és az Alien negyedik részét is. A torontói fesztivál közönségdíjas filmje Amélie (Audrey Tautou), egy monmartre-i pincérlány szerelmének beteljesülése körüli bonyodalmakat bogozza.

Ajánlat:
A film.hu Titanic-ajánlója