Eddie Murphy befejezte kémkedését Pesten

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A színészek és Betty Thomas rendezőnő tökéletesen elégedett volt a magyar stábbal. A rendezőnő lelkendezve mondta, hogy 3 nap után már teljesen hozzászokott a magyarországi viszonyokhoz, már-már otthon érezte magát. S hogy milyen nagyszabású produkcióról van szó, az is érzékelteti, hogy a film költségvetése jóval meghaladja az Evitáét, bár számszerű adatokat nem tudtunk meg. Mindenesetre a főváros - a helyszíni útlezárásokat leszámítva - jól járt az üzleten, hiszen a produkció 24 millió forintot fizetett a helyszínek biztosításáért. Ám ez az összeg jelentősen magasabb, ha a kerületeknek fizetett "helyhasználati díjakat" is figyelembe vesszük.

A belső jelenetek forgatására - mely jóval hosszabb, több hónapos forgatási időt vesz majd igénybe - Vancouverben kerül sor. Ezzel együtt a vígjáték egész története Budapesten játszódik, az összes külső helyszíni jelenetet a magyar fővárosban vették fel. A fő forgatási helyszínek a Szabadság híd és a Gellért-hegy mellett a Lánchíd és a budai Vár voltak. Ez utóbbi belső udvarát külön földíszítették egy nagyszabású partijelenet felvétele kedvéért, ám az itt készülő felvételek elkészültét sajnos nehezítette a mostoha időjárás.

Az utolsó jeleneteket szombaton éjszaka forgatták a Lánchídon, ebben a jelenetben Eddy Murphy mászik föl a hídra. A forgatások legtöbbször éjjel zajlottak, hogy ne gátolják túlzottan Budapest közlekedését. Ennek megfelelően a színészeknek nappali városnézésre már nem futotta az idejükből, de a város legszebb helyszíneit a munka során így is megtekinthették.

A film várhatóan 2002 őszére készül el, karácsonykor ekkor nézhetik meg a hazai érdeklődők is.

Korábban:

Eddie Murphy Budapesten forgat

Forgalomkorlátozások Eddie Murphy miatt

Húszmilliót fizethet Budapestért Eddie Murphy