Ünneplés nélkül zárt a filmfesztivál Torontóban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A második helyezett a Maya lett, amit az indiai születésű Digvijay Singh rendezett. A film egy 12 éves kislányról szól, aki váratlanul kerül bele a felnőttek világába. Az idei Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlán-díjas Monsoon Wedding című film lett a harmadik helyezett.

A kritikusok díját Yamina Benguigui Inch'Allah dimanche című alkotása kapta, amely algériai bevándorlók hányattatásait mutatja be az 1970-es évek Franciaországában.

A legjobb kanadai játékfilm díját az Atanarjuat című film nyerte el. Zacharias Kunuk háromórás, inuit nyelvű alkotása az első eszkimói film. Májusban a cannes-i fesztivál Arany Kamera-díját is megkapta.
A Volkswagen Discovery-díj kitüntetettje a Chicken Rice War című szingapúri romantikus komédia lett. A Chee Kong Cheah filmjében két fiatal szerelmes egy családi vendetta miatt kerül összetűzésbe egymással.

Harvey Keitel Szabó Istvánnal dolgozott

A fesztivál igazgatója, Piers Handling majdnem félbeszakította a rendezvényt kedden, ám mégis úgy határozott, hogy az eseménynek visszafogott hangulatban, de folytatódnia kell. A keddi szünet után a vetítők tele voltak, mert "az embereknek, arra volt szükségük, hogy elszakadjanak a szörnyű képsorokat vetítő tévéképernyő elől".

A filmvilágban mind hangnemben, mind pedig a témáválasztásban jelentős változásokat hoznak ezek a sokkoló események. "Nyilvánvalóan vannak bizonyos képek, amelyeket nem akar látni a közönség, és amelyek alkalmazása üzletileg is katasztrófális lenne" - tette hozzá Handling.

Ajánlat:

Torontói filmfesztivál

Amélie