Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Bridget Jones naplója
Színes, szinkronizált angol-amerikai romantikus vígjáték

"Egyes számú elhatározás: magától értetődően leadok tíz kilót. Kettes elhatározás: mindig bedobom az előző napi bugyit a szennyeskosárba. Ugyanilyen fontos, hogy találjak egy kedves, érzékeny barátot, akivel járhatok, és hogy ezentúl az alábbiak közül egyikkel se alakítsak ki romantikus kötődést: alkoholistákkal, munkaholistákkal, viszonyfóbokkal, nagyzolókkal, kukkolókkal, érzelmi fogyatékosokkal vagy perverzekkel. És főleg nem fantáziálok egy konkrét személyről, aki mindezeket megtestesíti. Sajnos ez a személy történetesen a főnököm. És azt gyanítom, hogy különféle, kissé igazságtalan okokból kifolyólag, ő sem fantáziál rólam" - olvasható a harminckörüli Bridget Jones naplójában. Sharon Maguire filmjének alapja Helen Fielding írónő 1996-ban megjelent bestsellere, mely az azt megelőző évben az Independent című lap egyik heti rendszerességgel jelentekző rovatában volt olvasható folytatásokban. Akárcsak a könyv, a film is nagy siker lett; a főszerepekben Renée Zellweger és Hugh Grant látható.

A film hivatalos oldala
A film a UIP-Duna Film oldalán


Final Fantasy - A harc szelleme
Színes, magyarul beszélő amerikai komputeranimációs sci-fi-horror

A háromdimenziós komputergrafika legújabb filmes megjelenése egy sikeres videójáték mozivászonra álmodott változata. A történet, mely a nem is olyan távoli jövőben játszódik, vérfagyasztó: a Földet idegen lények lepik el, és eszeveszett tempóban kezdik tizedelni a békés lakosságot. Hogy milyen okból és milyen céllal érkeztek a kék bolygóra, egyelőre senkinek sem sikerül kiderítenie. A hivatalos védelmi szervek katonai szempontból próbálják megoldani a problémát - sikertelenül. Egyedül, Dr. Sid "hullámelmélete" tűnik üdvözítő megoldásnak. Eszerint minden életforma jellegzetes spirituális hullámokat bocsát ki. A doktor Aki Ross-szal együttműködve különböző fajokat gyűjtenek össze, amelyek szellemi energiáját egyesítve hasonlóan erős és ellentétes irányú hullámot lehet létrehozni, mint amilyet az idegenek keltenek, így lehetne megállítani a betolakodók által terjesztett járványt. A filmet Hironobu Sakaguchi rendezte.

A film hivatalos oldala
A film az Intercom oldalán
A Solaria Sci-Fi Magazin összeállítása


Pizzás
Színes, magyar vígjáték

Minden idők egyik pizzafutárának kalandjai tizenkét pizzaszelet történetében elmesélve. A film Fantáziavárosban játszódik, melyhez reális hátteret Budapest és Los Angeles szolgáltatott. A Pizzás a főhőst játszó Kovács-K. András saját élményeiből táplálkozik, aki kifutófiúként kereste a kenyérre valót nem is olya régen, Amerikában. A pizzás - feladatából kifolyólag - számtalan idegennel találkozik, és a nyagy számok törvénye alapján bőven akadnak nem mindennappi figurák is az éhes merendelők között. Eme vidám társaságba tartozik Ezoo Terike (Détár Enikő), Sulf úr (Rékasi Károly), Fusi (Hajdú István), Pléhboy (Király Ákos), Pontos úr (Szacsvay László), a Mester (Haumann Péter) és a Kutyás hölgy (Tímár Éva). A pizzériában, mely az “Ott, ahol te pizzázó” névre hallgat szintén színes egyéniségek tanyáznak, mint például Mannácska (Kreiter Éva), az újonc, aki a tulajdonosnő, Emancika (Incze Ildikó) unokahúga. Mannácskára természetes szemet vet hősünk, a Pizzás és társa, Puttó (Bernáth Dénes) is. Balogh György filmjének hangulatát a Nyers, a Neo, Sub Bass Monster, a Quimby, a Publo Hunny és Dopeman zenéje fokozza.

A film az Intercom oldalán