Rekordokat döntött a Majmok bolygója

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Fox stúdió borús sci-fije annak ellenére vonzott ennyi nézőt a mozikba, hogy a kritikusok elég negatív fogadtatásban részesítették az alkotást. A legtöbb ítész azon fanyalgott, hogy a film semmi újat nem tud felmutatni elődjéhez képest, és hiányzik belőle az a fajta új látásmód és kreativitás, amely indokolttá tette volna a remake elkészítését.

A film rendezője, Tim Burton számára is rekord bevételt hozott a Majmok bolygója. A rendező korábbi legnagyobb sikerének a Batman visszatér számított. A denevérember második kalandját elmesélő alkotás 1992-ben 46 millió dollárt hozott egy hétvége alatt a filmet gyártó Warner Brothers konyhájára.

A Majmok bolygója főszerepét az énekesből a Boogie Nights-szal a filmvilágba befutott Mark Wahlberg játssza. Wahlberg űrhajósként egy olyan bizarr világba kerül, ahol intelligens majmok uralkodnak az emberek felett. A film további főszerepeit Tim Roth (Ponyvaregény, Rob Roy), Helena Bonham Carter (A galamb szárnyai, Harcosok klubja) és Michael Clarke Duncan (Armageddon, Halálsoron) játssza.

A Majmok bolygója remake-je évekig tartó tervezgetés és előkészület után jött létre. Az eredeti tervek szerint a filmet James Cameron rendezte volna, aki a főszerepet Arnold Schwarzeneggernek szánta.

[origo]

Kapcsolódó link:

A majmok bolygója hivatalos honlapja