Starsky és Hutch mozihősként tér vissza

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Stiller (Apádra ütök, Ég velünk) és Vaughn (A sejt) a Zoolander című vígjátékban szerepeltek együtt, és állítólag olyan jól kijöttek egymással, hogy szívesen játszanák el a legendás detektívpárost a készülő moziváltozatban.

Az eredeti sorozatban az alulról jött, nyers modorú, fekete göndörhajú Dave Starsky nyomozót Paul Michael Glasser, társát, a gazdag családból származó, tanult Ken Hutchinsont David Soul személyesítette meg. A két zsaru profi teamet alkotott, szinte egy emberként dolgoztak a bűnözés felszámolásán. Munkájuk során legtöbbször stricikkel, csempészekkel, drogárusokkal és más alvilági figurákkal gyűlt meg a bajuk, a különböző ügyek felgöngyölítésében segítségükre volt hű besúgójuk, a piperkőc Huggy Bear (Antonio Fargas). Starsky és Hutch elválaszthatatlan "partnere" volt a Zebra3 rendszámmal ellátott, piros színű Ford Gran Torino sportkocsi.

Az 1975 és 1979 szeptembere között sugárzott, 92 epizódot megért sorozat népszerűségét könnyed hangvételének, gyors akcióinak és a két címszereplő számos aranyköpést fialó, szórakoztató párbeszédeinek köszönhette.

A Starsky és Hutch mára vitathatatlanul elfoglalta helyét a kultusz-sorozatok között. Glasser és az énekesi pályán is szerencsét próbált Soul kizárólag e sorozatnak köszönhetik hírnevüket.