Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Cecil B. Demented
(Színes, feliratos amerikai vígjáték)

Honey Whitlock (Melanie Griffith) az ünnepelt sztár legutóbbi filmje, a Some Kind of Happiness premierjére készül. A hollywoodi csillagot azonban elrabolják a szívbeteg gyerekek megsegítésére szervezett Baltimore-i bemutatóról. A független film radikális rajongói zavart keltve elráncigálják Honeyt a filmpalotából, hogy utolsó filmjük, az Dühöngő szépség főszerepét játszassák el a színésznővel. A különlegesen berendezett bunkerban ébredő Honeynak bemutatkoznak a stáb tagjai - Cherish, a pornósztár, a drogos Lyle, a sátánista sminkes Raven, az öngyűlölő fodrász Rodney, valamint a nerm kevésbé extrém jelmeztervező, hangtechnikus, operatőr, producer és a sofőr - , majd Cecil B. Demented (Stephen Dorff), Hollywood esküdt ellensége felvázolja a film főbb dramaturgiai pontjait. Honeyt először külsőleg, majd belsőleg fésülik át, és már indul is a forgatás: a jelenetekre felfegyverkezve, furgonban érkezik a stáb, a forgatókönyet az úton írja meg Cecil - de egy idő után már csak rögtönöznek. Honey egészen belemelegszik a vezetésével végrehajtott terrortámadás-jellegű forgatásba, s hamarosan gond nélkül hajít kézigránátot a hollywoodi filmesek ünnepélyes gyülekezetének közepébe. A film végül elkészül, az alkotók pedig belehalnak - rendezte John Waters.

A film hivatalos oldala

Reszkess Amerika!
(Színes, feliratos francia vígjáték )

Mesénk egy Thibault nevezetű grófról (Jean Reno) szól, aki a XII. században éli gondtalan életét. A derűs napok azonban véget érnek, amikor szerelmét, Rosalindot (Christina Applegate), a király lányát egy mágus bűbájoskodásának köszönhetően elteszi láb alól. A probléma megoldásához egy messze földön hires varázslót (Malcolm McDowell) hoznak a börtönbe vetett Thibault-nak, hátha ő fel tudja támasztani a sajnálatos módon elhunyt királylányt. A varázsló azonban közli, hogy erre még ő sem képes, ellenben felajánlja egyik leghíresebb mutatványát, mellyel vissza tudja repíteni az időben az arra vállalkozókat. Elsőre kitűnő megoldásnak látszik, hogy Thibault visszakerülve abba az időbe, amikor még a gonosz mágus nem alkalmazta rá a gyilkos varázsformulákat, másképp cselekszik, és megmenekül Rosalind. A varázslatba azonban kis hiba csúszik, és a közelmúlt helyett a távoli jövőben - a 21.századben - és egy távoli városan - Chicagóban - ébred fel a gróf és hűséges szolgája André (Christian Clavier). Ne csodálkozzon, akinek eme történet ismerősen cseng: Jean-Marie Poiré rendezése saját filmjének, a Jöttünk, láttunk, visszamennénknek újraforgatása amerikai környezetben.

Részletek a filmről az IMDb-n

Vad kanok
(Színes, feliratos amerikai vígjáték)

Három jóbarát a tinédzser kor gondtalan éveiben úgy dönt, létrehoz egy pénzalapot, melyet kamatokkal együtt majd az vehet fel, aki a legtovább marad agglegény. Közben elmúlik hét bő esztendő, s már csak ketten élnek egyedül: Michael(Jerry O'Connell) és Kyle (Jake Busey). Nem is volna gond továbbra sem, ha Micheal egy tipikusan végződő Las Vegas-i éjszaka után nem érezné nyakán a kést ötvenezer dolláros kaszinó-adóssága miatt. A legtisztább pénzszerzés az volna, ha a hét évvel azelőtt létrehozott baráti betéthez nyúlhatna, azonban ehhez ki kell házasítania Kyle-t, aki sajnálatos módon megrögzött agglegény. Micheal kénytelen olyan csodálatos nőt keresni, amilyet még ő sem látott, hátha így Kyle-t sikerül meggyőznie a házasélet örömeiről. A hölgy (Shannon Elizabeth) azonban nemcsak Kyle-nak, hanem a kerítőnek is nagyon megtetszik, pont akkor, amikor kialkudják az esküvő árát. A tinivígjátékot Gregory Poirier írta és rendezte.

A film hivatalos oldala