Vágólapra másolva!
Erre a hétre csak három filmpremier jutott, azonban ez nem könnyíti meg a választást. Érkezik ugyanis egy az amerikai vásznakat hetekig uraló vígjáték, visszatér Uma Thurman, a Menyasszony és bemutatják a Lakótársat keresünk rendezőjének új filmjét is.
Vágólapra másolva!

Kill Bill Vol. 2 - 2004
Rendező: Quentin Tarantino
Szereplők: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah, Michael Madsen, Gordon Liu, Vivica A. Fox, Sonny Chiba, Samuel L. Jackson, Caitlin Keats, Lucy Liu, Julie Manase, Chris Nelson, Shana Stein, Bo Svenson
Képek a filmből | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap | Előzetes


Az e heti legjobban várt premierfilm kétségtelenül Quentin Tarantino kettévágott negyedik filmjének második epizódja. Az első részben alaposan helybenhagyott Menyasszonyt alakító Uma Thurman már tavaly októberben is bebizonyította, hogy nem adja könnyen a bőrét. Bosszút esküdött, s míves szamurájkardjával már el is rendezte a számlát a Vivica A. Fox által játszott Vernita Greennel és a japán bűnszövetkezet kegyetlen vezetőjét megszemélyesítő Lucy Liuval. A második fejezetben a bosszú szőke angyala tovább folytatja hadjáratát, ezúttal Bill kidobóemberként dolgozó testvére, a Kutyaszorítóban-ból ismert Michael Madsen által alakított Budd, az első részben már szereplő félszemű bérgyilkos Elle Driver - Daryl Hannah - és a hetvenes évek kung-fu sorozatának központi alakja, a David Carradine által megformált Bill kerül terítékre.

Tarantino, a tőle már megszokott egyéni stílussal - amely a látványos akciójelenetek, a szellemes és kreatív dialógusok és a számtalan filmes utalás keveréke - vezeti a történet szálait. A második rész kevésbé véres, mint az első, itt a hangsúly elsősorban a történetre és a párbeszédekre helyeződik át, de természetesen nincs hiány hátborzongató halálesetekben és fájdalmas, de komikus összecsapásokban sem.