Monica Bellucci sztriptízben utazik

Vágólapra másolva!
Harold Ramis fekete humorral átitatott vígjátékában az olasz színésznő John Cusack és Billy Bob Thornton partnereként lesz majd látható.
Vágólapra másolva!

A The Ice Harvest (Jégaratás) című film két férfi főszereplője sikkasztókat alakít, akik sztriptízbárokba és masszázsszalonokba fektetik a tisztességtelen módon szerzett pénzüket. Az idei évben a negyvenedik életévét betöltő, lélegzetelállító szépségű színésznő az egyik sztripklub tulajdonosnőjét alakítja majd.

A vígjátékot eredetileg a Kramer kontra Kramer-t is jegyző Robert Benton rendezte volna, ő azonban időegyeztetési problémák miatt nem vehetett részt a produkcióban, ugyanis a Philip Roth Emberi szégyenfolt című könyvéből készült filmen dolgozott. Így esett a választás Ramisre, aki korábban már olyan nagy sikerű vígjátékokban működött közre rendezőként, forgatókönyvíróként vagy szereplőként, mint a Szellemirtók, a Csak egy kis pánik vagy a Bájkeverő. Benton végül a forgatókönyvet írta meg Richard Russóval együtt Scott Phillips egyik regényéből.

"Mindig is nagy rajongója voltam Richard prózájának és Robert munkásságának" - nyilatkozta Ramis. "Amikor elolvastam a forgatókönyvet, úgy éreztem, egy különleges darabot tartok a kezemben. Az összes karakter tökéletesen ki van dolgozva, s a történetvezetés is mestermunka. Már nagyon várom, hogy egy igazi fekete komédiát rendezhessek, változatosságot jelent majd."

Billy Bob Thornton és John Cusack már mindketten bizonyítottak vígjátékokban is, Monica Bellucci számára azonban ez új terület lesz, hiszen az Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetés-en kívül eddig csupa komoly alkotásban szerepelt, mint például Mel Gibson A passió című filmje, amelyben Mária Magdalénát alakítja. A passió-t március 24-én tűzi műsorára az [origo] filmklub.