Vágólapra másolva!
Quentin Tarantino vezeti május 12-e és 23-a között a cannes-i filmfesztivál zsűrijét, mely a 2004-ben készült filmeket értékeli. Ez természetesen kizárja, hogy az általa forgatott Kill Bill 2 a versenyprogramban részt vegyen, de az alkotás valószínűleg így is szerepel majd a rendezvény programjában mint a fesztivál nyitófilmje.
Vágólapra másolva!

A tavalyi évet valószínűleg bukásként könyvelhette el a cannes-i filmfesztivált szervező csapat, hiszen a kritikusok szinte egyöntetűen silánynak nevezték a versenyprogramot, és a sok rossz alkotás közül a legkevésbé rossznak Gus Van Sant díjnyertes munkáját, a The Elephant-ot. Patrice Chereau fesztiváligazgató ezért idén nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy visszaszerezze a rendezvény rangját, ezért olyan filmes alkotót kért fel zsűrielnöknek, akinek személye garantáltan minőséget képvisel.

A 2004. május 12-e és 23-a között megrendezésre kerülő filmfesztivál versenyfilmjeit tehát a Quentin Tarantino vezette zsűri értékeli majd. Tarantino legújabb munkája, a Kill Bill Volume 2 azonban értelemszerűen így nem vehet részt a küzdelemben, csak a fesztivál nyitófilmjeként lesz látható. Tarantino azonban nem bánja, hogy így alakultak a dolgok, sőt elragadtatva kommentálta a felkérést:

"Mint rendezőnek és moziőrültnek a lehető legnagyobb álmom válik valóra, amikor a cannes-i filmfesztivál zsűrijében ülhetek. És hogy még ráadásul elnök is leszek, ez elmondhatatlan megtiszteltetést és felelősséget jelent a számomra. Úgy tekintem, mint egyfajta megkoronázását annak az elkötelezettségnek, ami engem örök szenvedélyemhez, mozihoz fűz."