Némó nyomában az ellenőrök

Vágólapra másolva!
Némó és Nimród továbbra is arat: a magyar nézők továbbra is a Pixar Animációs Stúdió világsikerére, a Némó nyomában című mesefilmre és Antal Nimród első játékfilmjére, a Kontrollra váltanak legszívesebben jegyet. Amerikában pedig még mindig a gyerekek uralják a terepet.
Vágólapra másolva!

Kevesebben akarták látni, mint a múlt héten, de így is a legtöbben a Némó nyomában című rajzfilmre voltak kiváncsiak. A Pixar animációs munkája szerte a világban példátlan sikert aratott, nálunk azonban még dolgoznia kell, hogy lefőzze a szép emlékű Jégkorszak-ot. Pozícióját azonban erősíti, hogy szinte konkurencia nélkül áll a piacon: míg Amerikában hetente jönnek ki újabb és újabb gyerekfilmek, nálunk továbbra is egyedül küzd a mezőnyben.

Antal Nimród első játékfilmje, a Kontroll is megőrizte helyét a versenyben, sőt, kevesebbet veszített az érdeklődésből az elmúlt hétvége óta, mint a Némó nyomában. A másfél hét alatt produkált 57 ezer nézője jobb eredmény, mint amit az utóbbi évek legsikeresebb magyar filmje, a Valami Amerika produkált azonos időszakban, vagyis a Kontroll alkotói megnyugodhatnak: a 100 ezres nézőszám szinte garantálva van.

Russell Crowe és Paul Bettany filmje, a Kapitány és katona - A világ túlsó oldalán csak a harmadik, a nyitó hétvége tehát nem sikerült a legfényesebbre. Colin Farrell és Samuel. L. Jackson hollywoodi sémákra épülő akciófilmjét azért sikerült megelőznie.

A legnagyobb csalódást azonban Clint Eastwood érezheti: mestermunkája, a Titokzatos folyó csak 5828 magyar nézőt érdekelt. Hiába a jól megírt történet, a magas színvonalú színészi alakítások és az érzékeny rendezés, a Titokzatos folyó csak a toplista hatodik helyén szerepel a premiert követő hétvégén.

A 10 legnézettebb film többi tagja már ismerős lehet: hetek óta tartja helyét a Mátrix - Forradalmak, a Balhé, a Bad Boys II. - Már megint a rosszfiúk, a Kegyetlen bánásmód és a Good Bye, Lenin!. És bár lecsúszott az élmezőnyből, de a 100 ezres nézőszámot szép lassan meghaladta Tarantino legújabb munkája, a Kill Bill.