Berry, a törött karú Macskanő

Vágólapra másolva!
Halle Berry a Gothica című filmje forgatásán eltörte a karját, ennek ellenére sem lépett vissza a Macskanő (Catwoman) című új filmje forgatásától. A FilmForce internetes magazinnak óriási lelkesedéssel ecsetelte, milyen élményt jelent számára a szerep.
Vágólapra másolva!

"Ugyan már! Gyerünk! Imádni fogom!" - ezekkel a szavakkal válaszolt Halle Berry a Catwoman (Macskanő) című új filmje alkotóinak, akik azért aggódtak, hogy legutóbbi balesete után nem vág majd bele a produkció forgatásába. (Berry karját Robert Downey Jr. törte el véletlenül a Gothica című thriller forgatásán.)

A színésznő azonban már nagyon várta, hogy a Macskanő bőrébe bújhasson, hiszen régi rajongója volt a történet 1960-as feldolgozásának, amiben Eartha Kitt alakította a szerepet. "Kifejezetten vigyáznom kell arra, hogy ne játsszam újra Eartha Kitt akkori mimikáját. Annyira beleivódott már a tudatalattimba! De meg fogom találni a saját eszközeimet! Igazi vadmacska leszek! Egyáltalán nem leszek nyájas!"

Anélkül, hogy elárulta volna a most készülő film történetét, Berry elmesélte azt is, hogyan bontakozik ki a figura az új verzióban: "Amikor először találkozik vele a néző, még egy kozmetikai cégnél dolgozik. Aztán átalakul Macskanővé, amihez saját maga készít kosztümöt. Feszülős bőrnadrágba bújik, meg egy igencsak merész felsőrészbe, amihez pántok és övek tartoznak. Abból állítja össze a jelmezét, amit otthon talál. Szóval pántokkal tekeri körbe a felsőtestét. Az arcát is körbetekeri, és macskafüleket ragaszt magára."

Hogy a külső és belső tulajdonságait tekintve az általa életre keltett Macskanő mennyiben hasonlít majd a korábbiakra, arra így felelt: "A mi mozinkban az a szuper, hogy összegzi mindazt, amit a korábbi Macskanők tudtak. Azt hiszem, kilenc feldolgozása volt eddig az ötletnek, és öten vagy hatan bújtak a főszereplő bőrébe. Én természetesen a saját verziómmal állok elő, ami talán kicsit urbánusabb lesz. Remélem, a közönség szexinek találja majd, ugyanakkor félni is fog tőle."

A színésznőt arról is faggatták, hogy honnan merít inspirációt a szerephez. Ennek kapcsán elmondta, hogy azelőtt nem tartott macskát, most azonban örökbe fogadott egyet: "Ő a múzsám, Fig Newtonnak hívják. A filmben dolgozó állatgondozóktól kaptam. Hú, nem könnyű lefesteni. Cirmos az öreglány. Egy menhelyről hozták a forgatásra kb. 60 társával együtt, és megtanították őket játszani. De Fig már visszavonult. Egy napot sem dolgozik."

A színésznő azonban még sokat munkálkodhat: a vancouveri forgatás még csak a kezdeténél tart. Egyelőre azt sem tudni, mikor kerülhet a film a közönség elé.