Michael Moore szerepet játszik

Vágólapra másolva!
A Kóla, puska, sültkrumpli című dokumentumfilm rendezője, a botránykeltőként ismert Michael Moore felkérést kapott egy filmszerepre, és el is vállalta azt. A The Fever című alkotásban egy politikai újságírót alakít Vanessa Redgrave mellett.
Vágólapra másolva!

Michael Moore már szinte emblematikus figura: a megalkuvást nem ismerő, kisemberek érdekeit képviselő oknyomozó újságíróé, aki különböző ügyekért hajlandó elmenni akár a világ végére is. Épp egy ilyen karaktert tartalmazott a The Fever című forgatókönyv is, melyből az HBO készített filmet. A figura hitelessége érdekében pedig nem egy profi színészt, hanem Michael Moore-t kérték fel a szerepre, aki örömmel mondott igent.

A The Fever mellesleg családi vállalkozásban készült: főszerepét Vanessa Redgrave és lánya, Joely Richardson alakítja, a rendezői székbe pedig Redgrave Franco Nerótól született fia, Carlo Gabriel Nero ült.

A film producere, Jason Blum eleinte tartott attól, hogy Michael Moore megállja-e majd a helyét, végül azonban megnyugodott: "Michael egy komoly jelenetben szerepel Vanessával, és egy kicsit aggódtunk előtte, hiszen soha senki nem látta őt azelőtt színjátszani. De szerencsére tökéletesen oldotta meg a feladatát" - nyilatkozta. A film forgalmazásáról egyelőre nem döntöttek, így nem tudni, mikor látható a vásznon Michael Moore színészi debütálása.