Gyógykezelésre ítélték Gérard Depardieu fiát

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az ifjabb Depardieu nem jelent meg a lisieux-i büntetőbíróság szeptember 16-i ítélethirdetésén, ahol augusztusban elkövetett agresszív cselekménye ügyében hoztak döntést.

Az ítélet szerint az apjához hasonlóan szintén filmkarriert választó elítéltnek ötezer euró (közel egymillió 300 ezer forint) pénzbírságot kell megfizetnie, és 300 euró kártérítéssel tartozik a sértettnek, akit egy hirtelen támadt szóváltás közben majdnem lelőtt. Az ítélet rendelkezett arról is, hogy elkobozzák a férfi engedély nélkül tartott fegyvereit.

A 32 éves Guillaume Depardieu-t három héttel ezelőtt állította elő a rendőrség Normandiában, apja trouville-i birtokán, azután, hogy egy félreértésből kerekedett vitában pisztolyt rántott, és rálőtt a panaszosra. A feljelentő, aki Depardieu egyik rajongója, csak azért úszta meg a veszekedést élve, mert a színész egyik ismerőse még idejében félrelökte Guillaume Depardieu karját.

A védelemnek a tárgyaláson nem sikerült igazolnia, hogy a vádlott eleve a levegőbe akart lőni. Az ügyvédek mentőkörülményként hivatkoztak arra, hogy a Depardieu fiának idén júniusban amputálták az egyik lábát, és még nem tudta feldolgozni a traumát. (A férfi néhány évvel ezelőtt autóbalesetben súlyosan megsérült, összeroncsolódott lábát egy kórházi fertőzés miatt kellett amputálni.) A bíróság ezt vette figyelembe a felfüggesztett börtönbüntetés kimondásakor azzal, hogy legalább 18 havi lelki terápiára küldte az elítéltet.

Guillaume Depardieu tíz évvel ezelőtt már kilenc hónapot börtönben töltött heroinkereskedésért, majd többször róttak ki rá különböző mértékű bírságokat hatósági személy megsértése, randalírozás, illetve közúti szabálysértések miatt.