Al Pacino A velencei kalmárban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HölgyfórumMichael Radford (1984, Neruda postása) nem bízza a véletlenre legújabb filmjének sikerét: olyan alkotótársakat választott A velencei kalmár című Shakespeare-adaptációhoz, akik már jártasak a Shakespeare-színjátszásban.

Al Pacino játssza majd a zsidó uzsorást, Shylockot, aki színházban már a III. Richárd és a Julius Caesar címszerepében is bemutatkozott; Ian McKellen lesz az ellenfele Antonio szerepében (aki III. Richárdot a filmváltozatában alakította); és Joseph Fiennes megformálásában láthatjuk majd a fiatal Bassaniót, aki nem csak magát az írót játszotta a Szerelmes Shakespeare című filmben, de számos drámájának hősét is életre keltette a londoni színpadokon.

Al Pacino a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/film,_szinhaz/szinhazmuveszet/szineszek/kulfoldi_szineszek/Al_Pacino/

A főhősnő, Portia szerepére eredetileg Cate Blanchett volt esélyes, végül azonban egy fiatal reménység, Lynn Collins küzdhet meg vele. Az ifjú színésznő az egyik legrangosabb amerikai színi- és zeneakadémián, a Juilliardon végzett, a filmvilágban azonban egyelőre ismeretlen.

A forgatás még az ősszel kezdetét veszi európai helyszíneken: Luxemburgban és természetesen Velencében.