Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Beyoncé először az Austin Powers sorozat harmadik részében vállalt először filmszerepet, ahol Mike Myers aktuális "nőjét", Foxxy Cleopatra-t alakította. Most, a Fighting Temptations-ben egy énekesnő, Terri bőrébe bújik bele, aki gyerekkori szerelmének, a Cuba Gooding Jr. által alakított Darrennek segít egy templomi kórus felvirágoztatásában.

Darren sikeres New York-i felsővezető, aki szülővárosába utazik az Egyesült Államok déli részére, amikor megtudja, hogy egyik rokona elhunyt. Az örökségi tárgyaláson kiderül, ő az egyetlen örökös, azonban csupán akkor juthat a busás pénzösszeghez, ha először összeállít, majd sikerre visz egy templomi kórust. Amikor azonban szemügyre veszi a helyi "kínálatot", rá kell döbbennie, igencsak kemény fába vágta a fejszéjét. Miután a tehetségkutatás nem igazán jár eredménnyel, Darren felkéri Territ, legyen a kórus szólistája. A történet innentől nem tartogat jelentős meglepetéseket, kellemes kikapcsolódást annál inkább.

Az Apácashow nyomdokain járó komédia nem szűkölködik a soul és gospel stílusú zenei betétekben, amelyek közül külön figyelemre méltó a Peggy Lee előadásában ismertté vált Fever című dal, amelyet Beyoncé énekel a filmben.