Halál az Iliász forgatásán

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

George Camilleri, Málta bodybuilding-bajnoka nem először vett részt veszélyes forgatáson. Kidolgozott fizikuma már a Gladiátor című filmben is jó szolgálatot tett, és egy másik ókori történetbe, az Iliász alapján forgatott Troy-ba is kiválóan illett. A Brad Pitt főszereplésével készülő film egyik jelentében egy gályáról kellett halálugrást végrehajtania, miközben a lábán sérülést szenvedett.

A kórházba szállítást követően fémszegeket illesztettek a csontjába, és orvosai hazaengedték, hogy otthonában pihenje ki a balesetet. A háromgyermekes családapát felesége, Josephine ápolta, és Brad Pitt látogatta, aki egy teljes házimozi-felszerelést vásárolt neki, és egész gyűjteményt szállított házhoz szórakoztató filmekből. Még pókerjátszmákat is rendeztek.

A balesetnek azonban súlyos következménye lett: a lábába illesztett szögektől Camilleri testében egy vérrög keletkezett, mely a szívéig vándorolt. Két hét ágyban fekvés után szívinfarktust kapott, és újra a kórházban kötött ki. Miután állapota stabilizálódott, orvosai ismét hazaengedték, de napokkal később másodszor is szívinfarktust kapott. Ezt a megpróbáltatást már nem élte túl a szervezete.

Homérosz: Iliászhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/szepirodalom/vilagirodalom/Homerosz

George Camilleri özvegye, Josephine - aki most magára maradt gyerekeivel - a filmet gyártó Warner Brotherst okolja férje haláláért, és 320 ezer dolláros kártérítést követel. A stúdió szóvivője egyelőre nem kommentálta az ügyet, de vélhetően nem vállalja majd a felelősséget.