Ingyenes filmes tanfolyam a Millenárison

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A magyar, a határontúli magyar és a külföldi alkotók pályázatban értesülhettek a lehetőségről, hogy kisjátékfilm-ötletüket megvalósíthatják. A beérkezett közel harminc filmtervből a Miklauzic Bence filmrendező (Ébrenjárók) vezette zsűri választott ki azokat, amelyek az ötnapos rendezvény során elkészülhetnek, és a Celluloid Workshop 5 záróestjén bemutatásra kerülnek.

A nemzetközi szaksajtó érdeklődését is felkeltő program ötödik alkalommal kerül megrendezésre. Szervezője a hazai filmélet fiatal szereplője, a Celluloid Műhely, mely többek között a Nemzeti Kulturális Alap és a Kodak Magyarország támogatását élvezi; és melynek pártfogója Grunwalsky Ferenc Balázs Béla-díjas filmrendező és operatőr.

A Celluloid Workshop 5 első napjának (június 22.) előadásai és gyakorlatai alapfokon ismertetik meg az akár teljesen laikus érdeklődőket is a filmkészítés látásmódjával és technikájával. A többi napon pedig a nyolc - pályázaton kiválasztott - stáb és a hozzájuk csatlakozó segítők leforgatják rövidfilmjeiket. A szervezők mindehhez professzionális technikát biztosítanak, mely magába foglalja az utómunkákhoz szükséges berendezéseket is. Az alkotások premierjére június 25-én, a rendezvény záróestjén kerül sor.