Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

"Sába királynőjének lánya" valójában nem más, mint Jacki Lyden, az amerikai közszolgálati rádió egyik legismertebb műsorvezetőnője. A riporternő azzal vált híressé hazájában, hogy számtalan veszélyes térségben dolgozott tudósítóként, legutóbb például a Közel-Keleten. Pár évvel ezelőtt megírta élettörténetét a Sába királynőjének lánya című könyvben, melyben főként mániás depresszióban szenvedő édesanyjához fűződő viszonyát taglalta.

Kicsoda Jacki Lyden?http://www.npr.org/about/people/bios/jlyden.htmlA Doktor Szöszi 2 honlapjahttp://www.legallyblonde2.com/

A könyv nagy sikert aratott, hét nyelvre fordították le, és szinte közvetlenül a megjelenés után megvásárolták a megfilmesítési jogait. Eleinte az a hír kapott szárnyra, hogy Jackit Gwyneth Paltrow, az édesanyját pedig Meryl Streep alakítja majd, mostanra azonban Reese Witherspoonnál landolt a fiatalabb szerep. Egyelőre azonban ő az egyetlen biztos pont a készülő produkcióban: sem az édesanya szerepére, sem a rendezői feladatokra nem szerződtettek még senkit.

Witherspoon - aki a Doktor Szöszi páratlan sikere óta Hollywood egyik legfelkapottabb és legjobban fizetett színésznője - legközelebb júliusban látható a mozikban. Ekkor mutatják a Doktor Szöszi 2 - Vörös, fehér és szőke című filmjét.