Hannibal Lecter viszontagságos gyermekkora

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Anthony Hopkins

Dino De Laurentiis, a neves hollywoodi producer egy, a cannes-i filmfesztivál alkalmával adottt nyilatkozatában elmondta: elképzelhető, hogy filmet készít Hannibal Lecter, a filmtörténet leghíresebb kannibáljának fiatal éveiről.

A történet ezúttal is Thomas Harris készülő regényén alapulna, csakúgy, mint A bárányok hallgatnak című film esetében. A The Lecter Variation: The Story Of Young Hannibal Lecter a hírhedt gyilkos gyermekkorát mutatná be: a viszontagságos litvániai gyermekkort, majd az azt felváltó párizsi éveket, ahonnan a húszas évei elején az Egyesült Államokba emigrál.

"Lecter gazdag litván család gyermekeként jött a világra. De a második világháborúban megölték szüleit, és vagyonuk is odaveszett. Senkije és semmije sem maradt, csak a nővére, akivel nagyon közel álltak egymáshoz" - meséli sejtelmesen De Laurentiis, aki úgy véli, négy különböző életkorú gyerekszínészre lesz szükség ahhoz, hogy hitelesen ábrázolhassák a fiatal Hannibált testi és lelki fejlődését.

Lecter figurája valósággal összefonódott Sir Anthony Hopkins nevével, aki az 1991-ben kézült A bárányok hallgatnak című thrillerben alakította zseniálisan a gyilkost. Hopkins a folytatásban, a Hannibal-ban, majd a harmadik részben, a Vörös sárkány-ban is magára öltötte Lecter szerepét.