A rózsaszín párduc feltámad

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Peter Sellers igazi átváltozóművész volt. Kezdetben paródiákkal hívta fel magára a figyelmet. Még korábban azonban azzal, hogy már csecsemőként is tudta, mi a színpadi alázat. Alig pár hetes volt, amikor először lépett fel nagyanyja színházában, melyben édesapja és édesanyja is játszott. Parodizálni a II. világháborúból hazatérve kezdett. Előbb csak rádióban, majd egy új találmányban, a televízióban (még az '50-es években), aztán filmekben. Az utóbbi műfajnál végül lehorgonyzott.

Forrás: www.subotica.net
Sophie Dahl

A '60-as években élte fénykorát, amikor több Kubrick-filmben is játszott. A Lolitá-ban kéjelgő úr volt, a Dr. Strangelove-ban pedig három szerep között ingázott. Ezért a teljesítményért Oscar-jelöléssel is jutalmazták, de végül nem ő kapta a szobrot. A '60-as években forgatta az első Rózsaszín párduc filmet is, melynek Clouseau felügyelőjét egészen haláláig alakította.

Életéből könyvet is írt, most azonban Roger Lewis ír szerző életrajzi regénye alapján kel életre a vásznon. A róla készülő filmben Geoffrey Rush alakítja a főszerepet. Első feleségét, Britt Eklandot Charlize Theron alakítja, Ursula Andresst pedig Sophie Dahl. A "dundi modellként" ismert hölgy - aki mellesleg Roald Dahl unokája - az utóbbi években többször is próbálkozott a filmszínészettel. Ezúttal egy nagy költségvetésű brit szuperprodukcióba csöppent, melynek felvételei a közelmúltban kezdődtek.