Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Bond-filmek sztárja, Pierce Brosnan új oldaláról mutatkozott be legújabb filmjében, ahol egy családja egyesítésért küzdő apát alakít.

Az 1950-es években, Írországban játszódó Evelyn című film Desmond Doyle igaz története alapján készült, amelyben egy apa vissza akarja szerezni árvaházba került gyermekeit.

Bár Brosnan korábban többnyire akcióhősöket, sármőrőket, illetve sármos akcióhősöket alakított, nagyon is tudott azonosulni a szereppel. "Ír vagyok, apa vagyok - emelett a film tele volt olyan szimbólumokkal, amelyek az én életem is átszövik. Desmond Doyle volt annyira erős, hogy vegye a bátorságot, és azt mondja: nincs ez így jól. Szembeszállni az egyházzal és az állammal igazi hőstettnek számított akkoriban" - tette hozzá Brosnan.

A film forgatókönyvét a főhős lánya, a címszereplő Evelyn írta, de mindaddig nem hitt a film megvalósulásában, míg maga Brosnan fel nem hívta őt. "Azt hittem, valaki a bolondját járatja velem. Azt mondta, el akarja játszani apám szerepét. Annyira izgatott lettem - csodálatos, hogy egy olyan ember, mint Pierce Brosnan alakítja apámat" - nyilatkozta a meghatódott lány.