Hugh Jackman Draculára vadászik

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOAz ausztrál színész, Hugh Jackman idén tavasszal az X-Men folytatásában tűnik fel a vásznon, jövő év májusában pedig egy új vámpírfilmben rémszitgeti a gyengébb idegzetű mozizókat. Az adrenelin-dömping a Van Helsing című filmben garantált, hiszen a produkciót nem más, mint a borzongatás egyik nagymestere, a Múmiát is jegyző Stephen Sommers rendezi majd.

A forgatókönyv a viktoriánus író, Bram Stoker hírhedt regénye, a Dracula alapján készül, miszerint Van Helsing - a filmben őt alakítja Jackman -, a kétkedő orvos furcsa haláleset után nyomozásba kezd egy titokzatos erdélyi gróf, Dracula után, majd miután kiderül az igazság, hajtóvadászatot indít a vérszívó úriember után.

Most, hogy immár hollywoodi berkekben is jegyzik a nevét, Hugh Jackman pályája egyre feljebb ível. Kezdő színészként nem is sejtette, hogy egy napon a legnagyobb sztárok között emlegetik a nevét. A jóképű színész mindenesetre mindent megtett a siker érdekében, s erőfeszítéseit világhír koronázta.

Az X-Men 2 hivatalos honlapjahttp://x2-movie.comHugh Jackman magyar nyelvű honlapjahttp://www.freeweb.hu/hjpage

Pályája nem indult különösebben komolyan, bár Hugh a középiskolai évei alatt már nyomós okot talált a színjátszásra: történetesen ugyanis a színjátszókör volt az egyik lehetséges alkalom, ahol "legálisan" együtt lehettek a közeli lányiskola tanulóival. Később a hobbiból életcél lett, s a fiatal sztár-jelölt a legnevesebb színészképzőkben sajátította el a mesterség alapfogásait, majd szerepet kapott a népszerű Szomszédok című sorozatban - innen indult Kylie Minogue és Natalie Imbruglia karrierje is - azonban az önérzetes színész a színházat választotta.

Aztán persze az ínségesebb időkben már vállalta a szappanoperát, majd átnyergelt a musicalhez, végül a mozivásznon kötött ki. Néhány jelentéktelenebb szerep után az X-Men - A kívülállók című produkció hozta meg számára a nemzetközi sikert. Ezután olyan remek darabok kerültek a sztár filmográfiájába, mint a Kardhal, A csábítás elmélete vagy a Kate és Leopold, melyben Meg Ryant játszotta le a vászonról a kellemes hangú ausztrál.