Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

filmklub #6 - Egy veszedelmes elme vallomásai

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Mozibemutató


2003. május 1.


Alkotók


Rendező:
George Clooney

Forgatókönyv:
Charlie Kaufman

Szereplők:
Sam Rockwell
Drew Barrymore
George Clooney
Julia Roberts
Rutger Hauer


Hivatalos weboldal

Chuck Barris, a céltudatos és energikus fiatal producer fényes karriert épített az egyre terebélyesedő tévés iparágban. Aztán egy napon gyanús alak szegődött a nyomába, aki hamar behálózta és Barris egy CIA-kém titkos és veszélyekkel teli világában találta magát. Találékony producerként új és népszerű vetélkedőkkel lepte meg a közönséget, eközben rendszeresen hajtott végre gyilkosságokat az Egyesült Államok kormánya megbízásából.

Mivel a nézettsége egyre nőtt, műsorai hasznos eszközzé váltak titkos megbízatásai során: a randevú-show győztesei például Párizs helyett a mesés Helsinkiben vagy a romantikus Nyugat-Berlinben tölthették találkájukat, aszerint, hogy Barrisnek éppen hol kellett teljesítenie titkos küldetését.

Ám egy ponton túl mégis kezdett kicsúszni a kezéből az irányítás. Őrlődött az őt szerető barátnője és fantáziavilága rejtélyes asszonya között. Egyre több kritika érte a közönség részéről, melyek azzal vádolták, hogy szeméttel árasztja el a tévécsatornákat. Végül pedig egyenesen a halál fenyegette, amikor egy áruló ügynök kiszemelt célpontjává vált. Vissza kellett nyernie az ellenőrzést az élete fölött. Mindkét élete fölött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről