Brad Pitt mellé keresik Szép Helénát

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Úgy tartja a mondás, hogy minden fontosabb ügy hátterében egy nő áll. Nem történt ez másképp a trójai háború esetében sem, melynek hátterében egy nőért, nevezetesen az isteni szépségű Szép Helénáért folytatott küzdelem áll.

Hollywood figyelme nemrégiben a római után a görög mitológia és történelem felé fordult, a Gladiátor után Nagy Sándor életét láthatjuk viszont a vásznon - Leonardo DiCaprio főszereplésével - s most Homérosz Iliász című eposzából is film készül Wolfgang Petersen rendezésében.

Homérosz Iliászának filmadaptációjában, a Troy című produkcióban a nők bálványa, Brad Pitt Achilleuszt alakítja majd. Szép Heléna szerepére azonban még nem sikerült megtalálni az ideális színésznőt. A feladat valóban nem egyszerű, hiszen az ideális jelöltnek nem csak szépnek, hanem lenyűgözően gyönyörűnek kell lennie, mivel az eposz hősnője, Heléna, Zeusz lánya, a görög mondakör szerint a legcsodálatosabb teremtmény volt a földön.

Fotó: HölgyfórumA szerepre több jelölt is akad, köztük a valóban gyönyörű törékeny angol színésznő, Claire Forlani, aki már forgatott együtt Pittel a Ha eljön Joe Black című filmben. Heléna szerepére esélyes még a modellből színésznővé avanzsált orosz származású Milla Jovovich is, akitől nem állna távol a szerep, hiszen alakított már földöntúli szépséget az Ötödik elem című Luc Besson filmben.
A szerepért versen még Nicole Kidman, Catherine Zeta-Jones és Julia Roberts, aki szintén feltűnt már a vásznon Brad Pitt oldalán a Mexikói című produkcióban.