Scorsese csillagot kap a Hírességek sétányán

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: epaA filmfőváros egyik leglátogatottabb látványossága, a Walk of Fame, a Hírességek sétánya újabb csillaggal bővül. A megtiszteltetés ezúttal a Gangs of New York rendezőjét, Martin Scorseset érte, aki azonnal Los Angelesbe repült, hogy jelen lehessen az ünnepélyes csillag-avatáson.

Scorsese, a megrögzött New York-rajongó ezúttal sportosan, igazi kaliforniai stílusban, napszemüveget viselve érkezett a ceremóniára a Casino című film két sztárjával, Sharon Stone-nal és Joe Pescivel a Kodak Theatre előtt tartott ceremóniára.

Scorsesenek már évek óta tartanak fent helyet a Hírességek sétányán, a sztárrendező azonban mindeddig nem volt hajlandó elfogadni a csillagot, mivel méltatlannak találta magát erre a megtiszteltetésre.

"Ezek közül a csillagok közül a legtöbb túlél mindent és mindenkit, emlékeztetve az utókort ezekre a nagyszerű emberekre, akik meghatározták a film lényegét" - mondta az idős rendező meghatódva.

A Hollywood Boulevard egy része, a Walk of Fame 1960 óta létezik. Joanne Woodward volt az egyike azoknak a sztároknak, akiket legelőször ért a saját csillag jelentette megtiszteltetés. A híres hollywoodi járdán azonban nem csak színészek hagyták ott lábuk vagy kezük nyomát - a legtöbb producernek, zenésznek is jutott egy-egy csillag a Hírességek sétányán.