Előkészítés alatt a Mission: Impossible 3

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Joe Carnahan már tárgyal a Paramount Pictures vezetőivel arról, hogy ő rendezze a Mission: Impossible harmadik epizódját. A fiatal filmes (akinek eddig összesen két játékfilm és egy rövidfilm szerepel a szakmai önéletrajzában) azután került a képbe, hogy David Fincher kiszállt a projektből. A thrillerek és krimik mesterének tartott Fincher ugyanis inkább egy másik filmterve megvalósításába kezd: a The Lords of Dogtown című alkotást rendezi majd.

Carnahant a Mission: Impossible-sorozat főszereplője, Tom Cruise ajánlotta be a filmstúdió vezetőinek, miután látta a Narc című, legutóbbi munkáját. Márpedig a sztár szava sokat nyom a latban, hiszen filmes cége által producerként is részt vesz az alkotás gyártásában.

A Narc honlapjahttp://www.narcmovie.com/get_flash.htmlCarnahan BMW-rövidfilmjehttp://intl.bmwfilms.com/clap.asp?template=index&country=eurorussia&film=&start=Y

A Mission: Impossible eddigi két epizódja eltérő stílusban készült, különböző felfogású rendezők keze alatt. Az első epizódot Brian DePalma jegyzi, a másodikat pedig John Woo, közös azonban bennük, hogy mindketten sikert arattak munkájukkal: 1996-ban 454 millió, 2000-ben pedig 546 millió dollárt kasszíroztak a Paramountnak.

A harmadik rész várhatóan 2004 májusában kerül a mozikba, a forgatást pedig ezév második felében kezdik. Addig természetesen a forgatókönyvnek is el kell készülnie, melynek megírására még mindig keresik az alkalmas embert. Az első két rész szerzőjének, a veterán Robert Towne-nak fiatal ellenfele akadt: Dean Georgaris, a Tomb Raider 2 írójának nevét emlegetik az új epizóddal kapcsolatban.