Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az "igazi" Muriel valóságos esküvője

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOToni Collette nem tartozik a világsztárok közé, noha számtalan sikerfilmben játszott. Színészi tehetsége folytán leginkább bonyolult karakterek megformálására kérik föl. Első nagy sikerét a Muriel esküvője című ausztrál filmben aratta, melynek címszerepéért majdnem 20 kilót hízott - a történet végére pedig ennek a felét leadta. A komplexusokkal küzdő lány szerepében annyira hiteles alakítást nyújtott, hogy ezután két év alatt további 4 ausztrál film főszerepét bízták rá.

1996-ban pedig Hollywood is felfigyelt képességeire, és olyan híressé vált alkotásokban foglalkoztatták, mint a Julie DeMarco Gwyneth Paltrow-val és David Schwimmerrel; az Emma című kosztümös film szintén Gwyneth Paltrow-val; A Bálványrock - Velvet Goldmine; a Hatodik érzék (melyben a kis Cole édesanyját játszotta); a Shaft; az Ütközéspont; és legutóbbi munkája, a The Hours, melyben Nicole Kidman, Meryl Streep és Julianne Moore mellett szerepel. Az angol filmipar is szívesen foglalkoztatja: játszott Peter Greenaway 8 és fél nő című filmjében, és Hugh Grant partnereként az Egy fiúról című műben.

A The Hours honlapjahttp://www.thehoursmovie.com/home.phpToni Collette honlapjahttp://go.to/toni-collette

Toni Collette többször volt látható a saját koránál idősebb anyaszerepben, noha a valóságban még nem tapasztalta meg ezt az élményt. A most 30 éves színésznő először ment férjhez a napokban, és ő is - mint egyre többen - nála fiatalabb férfihez kötötte az életét. (Akárcsak Julia Roberts, Madonna, Melanie Griffith, Julianne Moore, vagy épp Naomi Watts, aki még csak menyasszonya Heath Ledgernek).

Toni Collette és Dave Galafassi esküvőjén több mint 100 vendég vett részt, köztük Rachel Griffith színésznő, akinek pálya szintén a Muriel esküvőjé-vel indult 1994-ben. Griffith is - Collette-hez hasonlóan – azóta befutott Amerikában, és szintén nemrég ment férjhez (december 31-én).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről