Gibson leszerződött a Mad Max 4-re

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIMel Gibson, Hollywood egyik legjobban kereső sztárja 25 millió dollárt kap filmenként. Ekkora összegről írt tehát alá szerződést a napokban, mellyel a Mad Max-sorozat 4. részére kötelezte el magát. Gibson valaha ezzel a szereppel futott be, és ma sem hűtlen Rockatansky figurájához. A különbség csupán annyi, hogy míg az első, 1979-ben készült epizódért 15 ezer ausztrál dollárt kapott, ma a sokszorosát keresi vele.

George Miller, a Mad Max megálmodója három évig írta az új epizód forgatókönyvét, és még legalább egy fél év, míg előkészíti a forgatást. Rendezőként várhatóan 2003 májusában állhat a kamera mögé - a tervek szerint ekkor kezdődik az ausztráliai forgatás. Sok múlik azon, hogy az új produkció sikeres lesz-e, mert a Mad Max első három része - a közhiedelemmel ellentétben - nem volt nagy kasszasiker, együttesen csupán 660 millió dollárt kasszírozott. (A manapság futó sikerprodukciók egymaguk nagyobb bevételt hoznak.)

A negyedik rész költségvetése 104 millió dollár, de hogy ezt mire költik, még nem ismeretes. A Fury Road című epizód történetét ugyanis az alkotók teljes titokban tartják.