Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Paul Newman újra a Broadwayn

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIPaul Newman igazi színészóriás, amit legutóbbi filmje, A kárhozat útja is bizonyított. Ma is halálosan komolyan veszi a munkáját, és ha elvállal egy szerepet, azon rengeteget töpreng, és aprólékosan dolgozza ki a figurát. Idős kora miatt azonban már csak ritkán mond igent egy-egy felkérésre.

Ez az év azonban több olyan ajánlatot tartogatott számára, melynek nem tudott ellenállni. A kárhozat útja mellett egy színházi szerepet is felkínáltak neki, Thornton Wilder A mi kis városunk című drámájában. A klasszikus amerikai színmű legújabb színpadi változata 40 év után vonzotta Newmant ismét a Broadwayre. Először 1953-ban játszott a Piknik című darabban, A mi kis városunk előtt pedig utoljára 1964-ben lépett fel a Baby Want a Kiss egyik szerepében.

A darab premierjét szerdán tartották a Booth Theaterben. Az azóta megjelent kritikák azonban nem számoltak be fergeteges sikerről. Legtöbbjük az előadást pocskondiázta, ellenben Newman alakítását méltatta.

Az Associated Press szerint a produkció "kiábrándító, és szereplői egyenetlen színvonalon teljesítenek". A hollywoodi legendáról pedig azt írták: "Már-már szorongatóan kimért és visszafogott…mintha csak azért tartaná vissza magát az erőteljesebb játéktól, hogy ezzel színésztársaihoz igazodjon."

Will Stackman kritikája az előadásrólhttp://www.aislesay.com/MA-OUR.htmlFOTÓK AZ ELŐADÁSRÓLhttp://www.geocities.com/Broadway/Stage/7773/OTphotos.htm

Ben Brantly, a New York Times kritikusa a premiert "langyosnak" nevezte, mely nem váltott ki semmilyen érzelmet a nézőből. Newmant ugyan dicsérte, ugyanakkor sajnálta is azért, mert "a Broadway történetének talán legunalmasabb előadásában kell résztvennie". Ez már csak azért is fájdalmas, mert ő mindent megtett a produkció sikeréért.

Howard Kissel, a Daily News újságírója például egyenesen "zseniálisnak" és "atyainak" nevezte, amit a Rendező figurájából kihozott. Azonban azt is hozzáfűzi, hogy "mindazonáltal hiányzik belőle az a karizmatikus erő, amely tudtára adná a nézőnek, hogy a színpadon jóval többről van szó, mint egy kisváros hétköznapjairól".

Bármilyen volt is az első kritikai visszhang, az előadás teljesíteni fogja a színház hozzá fűzött reményeit - legalábbis financiális szempontból. A január 26-ai utolsó fellépésig már minden jegy elkelt, és ezzel megtérült a létrehozásába fektetett 1,5 millió dolláros költség.

Gy. D.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről