Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOSharon Stone pályáján hirtelen jött a siker. Már középkorú színésznő volt, amikor az Elemi ösztön sztárrá avatta, ráadásul mindjárt az egyik legnagyobb lett Hollywoodban. Bár híres magas intelligenciájáról, a hatalmas változást ő sem dolgozta fel könnyen, és ma már elismeri, hogy sok hibát vétett akkoriban.

"Azt hiszem, még a saját szívemet is összetörtem. Eljött egy pillanat, amikor felismertem, hogy hibás döntéseket hozok, és nem olyan emberekkel töltöm az időm, akik valóban szeretnek. Sajnos túl sok időt pazaroltam azokra, akik minden szavamra csak bólogattak. Veszélyes játékot űztem, főleg azért, mert elhitettem magammal, hogy szeretem őket. Aztán egy nap rádöbbentem, hogy álságos érdekkapcsolatokban vettem részt" - valotta be kissé keserűen.

Az új család és a betegség azonban még több gondolkozásra készették a színésznőt, aki kegyetlenül elszámolt korábbi tetteivel. Így folytatta a vallomást: "Azt hiszem, hogy néha nem törődtem más emberek érzéseivel. Túlságosan féltem, és ettől túl agresszív voltam, amikor nem kellett volna. Már nem vagyok olyan kiálhatatlan, mint régen."

Forrás: MTIA színésznő két évig - 2001-ben és 2002-ben - nem szerepelt filmben, kivéve Rosanna Arquette dokumentumfilmjét a Searching for Debra Winger-t. Ebben sok kolléganőjével együtt megosztotta az öregedéssel kapcsolatos aggodalmait, szorongásait. A személyiségváltozás azonban tükröződik az elkövetkezendő szerepeiben is. 2003-ban két olyan filmben vállalt munkát, melyek ugyan nem tarthatnak számot a közönség óriási érdeklődésére, de számára művészi előrelépést jelentenek.

Az egyik a The Different Loyalty című alkotás, melyben Rupert Everett lesz a partnere, a másik pedig a rendhagyó filmjeiről híres Mike Figgis legújabb rendezése, a The Devil’s Throat. Ebben Dennis Quaid és Juliette Lewis oldalán játszik majd Sharon Stone. Megváltozott világlátását, értékrendjét tehát a vásznon is tetten érheti majd a közönség.