Denzel Washington Sinatra egykori szerepében

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A The Manchurian Candidate című politikai thrillert Richard Condon 1959-ben megjelent Candidate című műve alapján forgatta John Frankenheimer. Az 1962-ben készült mű főszerepeit Frank Sinatra, Laurence Harvey, Angela Lansbury és Janet Leigh játszotta. A filmet 1988-ban újra piacra dobták, felújított formában. A kritikusok ámulattal konstatálták a mű aktuális mondanivalóját és a kiváló színészi alakításokat - köztük Sinatráét, aki talán élete legjobb teljesítményét nyújtotta.

A Chicago Sun Times kritikája az 1988-ban újrakiadott filmrőlhttp://www.suntimes.com/ebert/ebert_reviews/1988/03/283501.htmlFrank Sinatra honlapjahttp://www.sinatra.com/

Sinatra lánya, Tina akkoriban kezdett el foglalkozni a gondolattal, hogy a művet újraforgassa. Édesapjával is megosztotta tervét, aki áldását adta rá. A produkció - több mint 10 év tervezgetés után - most készül felállni Tina Sinatra és Scott Rudin produceri kezdeményezésére.

A forgatókönyv átírására Dan Payne-t kérték fel, akinek korábbi munkái között van a Minden héten háború és A rettegés arénája.

Frank Sinatra egykori szerepét Denzel Washington veszi át. Az Oscar-díjas színésznek meglehetősen sok munkája akad a közeljövőben: december 19-én mutatják be első rendezői művét, az Antwone Fisher-t, és jövő évre már két másik filmre is leszerződött színészként: az Out of Time című alkotásra és Tony Scott következő produkciójára, a Man of Fire-re.