Schwarzenegger vállalja a múltját

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Pumping Iron

Hol azzal viccelődik, hogy egy riválisát arra vette rá, hogy üvöltsön torkaszakadából pózolás közben; hol azt meséli el, hogy édesapja temetésén nem vett részt, mert az visszarántotta volna a teljesítményét a versenyre való felkészülésben.

Schwarzenegger ma már azt meséli, hogy ez a kijelentése nem felelt meg a valóságnak, csak a figyelemfelkeltés végett vették be a filmbe. "Ez mondat csak azért hangzott el a filmben, mert ilyen extrém kijelentésekkel lehet érdeklődést kiváltani. A body building akkoriban még kevéssé ismert, és még kevésbé elismert sportág volt, mi pedig változtatni szerettünk volna ezen. A rendező ezért úgy alakította a filmet, hogy minden sportoló egy jól meghatározható karakternek látszódjon, és én kaptam a kissé törtető és számító versenyző szerepét. Bizonyos mondataink csak azt a célt szolgálták, hogy népszerűsítsük a sportágat."

Végtére is a színész számára a body building jelentette az egyetlen kitörési lehetőséget. Osztrák kisfiúként mindig arról ábrándozott, hogy egyszer az USA-ban csinál karriert. "Gyerekkoromban volt egy vízióm, egy célom, egy álmom, és minden cselekedetemmel a vízió, cél és álom felé tartottam. Elhatároztam, hogy addig nem nyugszom, míg be nem teljesül a vágyam" - nyilatkozta egy most készült interjúban.

Schwarzenegger hivatalos honlapjahttp://www.schwarzenegger.com/en/index.aspA Terminátor honlapjahttp://www.terminator1.com/A Terminátor 3 honlapjahttp://www.terminator3.com/

Miután ez sikerült neki a body building terén, a színészet felé vette az irányt. A Mr. Olympia cím megvédése után kapta szerepét a Conan, a barbár-ban, majd a Terminátor-ban, melynek harmadik részét nemrég forgatták. A filmvilágból aztán a politikába kirándult, ahol még ma is komoly céljai vannak. Ezért lehetne kényes ügy számára, hogy a Pumping Iron egyes jeleneteiben marijuanát szív. A sztár azonban nem óhajt titkolózni a nyilvánosság előtt:

"Szívtam marijuanát, és le is tüdőztem" - nyilatkozta Bill Clinton egyik kijelentésére utalva, mely szerint az ex-elnök ugyan szívott a fűből, de nem tüdőzte le. "A lényeg azonban az, hogy mindez még a 70-es években történt, amikor sokan kipróbálták a könnyű drogokat. Ez egy ilyen kor volt. Az akkori életmódunkba ez belefért, és szeretném, ha mindenki tudná, hogy azokban az időkben így éltem. Azóta viszont hozzá sem nyúltam a fűhöz. Ahogy később felnőtté és érettebb emberré váltam, megváltoztak a dolgok körülöttem"-vallotta. "Egyedül Isten tökéletes" - fűzte még hozzá.

A sztár ma már inkább arra büszke, hogy a Pumping Iron-nal sikerült célt érniük: a body building közismert sportággá vált, mi több: ma már hobbi-tevékenység is. Úgy érzi, ebben a folyamatban neki is fontos szerepe volt. A Pumping Iron digitálisan felújított változata pedig hűen mutatja be a kezdeteket.