Andy Garcia filmet rendez

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIAndres Arturo Garcia-Menendez, alias Andy Garcia Kubában született. 5 éves volt, amikor szülei úgy döntöttek, hogy elhagyják a hazájukat, és Floridában telepednek le. Andy Garcia tehát már alig őriz emléket első öt kubai évéről, mégis erős kötődést érez az ország iránt.

Ennek egyik kifejezése volt az a dokumentumfilm, amelyet Israel "Cachao" Lopez kubai zenészről forgatott, "Cachao...Como Su Ritmo No Hay Dos (Cacha...Az ő ritmusához semmi sem hasonlítható) címmel. Az 1993-ban készült, játékfilm hosszúságú alkotás elismerést váltott ki a filmvilágban. Garcia pedig ekkor határozta el, hogy játékfilmet is készít eredeti hazájáról.

Majdnem tíz évig tartott, hogy megérjen benne a téma, és G. Cabrera Infante forgatókönyve kész formát öltsön. Idén érkezett el az idő a The Lost City (Az elveszett város) forgatására.

Andy Garcia rajongói oldalahttp://www.konary.com/andy/Andy Garcia fan clubhttp://www.geocities.com/Hollywood/Theater/3528/

A történet Castro hatalomra kerülése után játszódik, amikor egy havannai bártulajdonos arra kényszerül, hogy a diktatúra elől New Yorkba meneküljön. A bártulajdonost maga Garcia alakítja, partnerei pedig Dustin Hoffman (egy gengszter szerepében), Robert Duvall (a kubai titkosszolgálat vezetőjének szerepében) és Benjamin Bratt (Garcia egyik öccse szerepében) lesznek.

Garcia másik öccsének szerepére ketten pályáznak: a Puerto Ricó-i Benicio Del Toro és a spanyol Javier Bardem. Talán Javier Bardem mellett szól, hogy már alakított a vásznon kubai hőst: Reinaldo Arenas költőt a Before Night Falls című filmben.