Büszkeség és balítélet Bollywoodban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Jane Austen regényét, a Büszkeség és balítélet-et már számtalanszor feldolgozták mozgóképen. Legutóbbi verziója a BBC által készített televíziós sorozat volt, melynek főszerepét Colin Firth alakította.

Jane Austen: Pride and Prejudice - angol nyelvű könyvhttp://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/htmlos.cgi/19537.4.2283802767739163205Jane Austen: Értelem és érzelem - Szerelmes világirodalomhttp://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/htmlos.cgi/19537.4.3453789263839163205

A Büszkeség és balítélet azonban még az indiai filmesek fantáziáját is megragadta, akik most elkészítik saját feldolgozásukat. Az indiai Hollywoodban, vagyis Bollywoodban készülő produkciót Gurinder Chadha rendezi majd, akinek legutóbbi filmsikere az angol-amerikai koprodukcióban készült Csavard be, mint Beckham! című film volt.

Chadha a regényt úgy adaptálja majd, hogy abba bevon indiai elemeket is, így a történet India, az Egyesült Királyság és az Egyesült Álllamok vidékein játszódik majd. Mr. Bingley figurájából pedig egy indiai származású, de oxfordi végzettségű urat kreálnak, Balraj néven.

A rendezőnő szerint "a film egyesíteni fogja Bollywood extravagáns vizuális világát a kommersz nyugati történetmesélés hagyományaival". A produkciót angol nyelven készítik, és 2003 márciusában kezdik forgatni.