Branagh örült a Harry Potter-filmnek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Kenneth Branagh igazán a kilencvenes években érezhette magát a pályája csúcsán. Shakespeare-rendezéseiről és alakításairól mindenki elismeréssel szólt, és minden évben komoly feladatokat kapott. Az új évezred már kevésbé szerencsésen indult a számára. Bár rendszeresen játszik filmekben és tévéjátékokban, ezek nem jutnak el szélesebb közönségrétegekhez, és szakmai visszhangjuk is csekély.

Éppen ezért örült meg nagyon Chris Columbus felkérésének, aki a Harry Potter és a Titkok Kamrája című készülő filmjében ajánlott neki szerepet. Gilderoy Lockhart professzor szerepe komoly kihívás elé állította az ír színészt: "Nagyon ideges voltam, mert tudtam, hogy a Titkok Kamrájá-t rengetegen fogják megnézni. Aki pedig olvasta a könyvet, az már elvárásokkal ül be a moziba, hiszen van egy elképzelése arról, hogy számára ki is Lockhart. Szerintem egy nagyon tüzes, meglehetősen hiú és őrületesen nárcisztikus figura. Sok finomságot lehet a személyiségébe belevinni, hogy kellően irritáló, de egyben bájos is legyen. Meg kell győznünk a közönséget arról, hogy akár mindent elkövethetett, amit magáról terjeszt. Egy korhű dandy-t szerettünk volna ábrázolni, aki olyan, mint egy páva - minden jelenetben más kosztümöt visel és elképesztő levegője van" - nyilatkozta Branagh a szerep kapcsán.

A Harry Potter és a Titkok kamrája honlapjahttp://harrypotter.warnerbros.co.uk/Harry Potter - magyar rajongói oldalhttp://legjobblap.hu/harrypotter/

A Harry Potter és Titkok Kamrája napokon belül, november 3-án kerül bemutatásra Nagy-Britanniában, Magyarországra pedig várhatóan decemberben érkezik meg.