Robert Redford folytatja A jelöltet

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIRobert Redford 1972-ben forgatta A jelölt című filmet, melyben egyik legsikeresebb alakítását nyújtotta Billy McKay szerepében. A Jeremy Larner által írt forgatókönyv és a Michael Ritchie rendezte film a politikai választások hátterét mutatta meg egy fiatal kaliforniai ügyvéd történetén keresztül, aki heccből jelölteti magát szenátornak. Mivel nincs esélye a győzelemre, nem kell megalkudnia, és őszintén fogalmazhat beszédeiben. Ezzel a módszerrel egy idő után mégiscsak szavazókat toboroz magának, és egyben ellenségeket is - vetélytársai személyében.

A jelölt 1972-es verziójában Redford nemcsak színészként, de producerként is részt vett, a folytatást pedig rendezni szeretné. Miután tárgyalásokat folytatott az eredeti verziót gyártó Warner Brotherszel, felkérte Larry Gelbartot, hogy írja meg a folytatás forgatókönyvét. A történet természetesen a szenátor életét mutatja be 30 évvel később.

Recenzió A jelölt 1972-es verziójárólhttp://www.nyu.edu/pubs/counterblast/issue1_nov01/media_art_review/calavita1.html

Addig is, míg Gelbart elkészül a forgatókönyvvel, Redford még leforgat egy filmet, melyben Willem Defoe partnereként szerepel. A The Clearing felvételei épp most zajlanak az elsőfilmes rendező, Pieter Jan Brugge irányítása alatt.