Ejtették a Winona Ryder elleni drogvádat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIA fellebbviteli bíróság ügyészi javaslatra törölte Winona Ryder perében a színésznő elleni kábítószervádat. A döntés szerint a sztár törvényesen birtokolta a letartóztatásakor nála talált fájdalomcsillapító tablettákat. A bíróság szerint bebizonyosodott, hogy a gyógyszereket orvos írta fel a színésznőnek. Winona Ryder táskáját december 12-én kutatták át az egyik Beverly Hills-i boltban, miután az üzlet munkatársai szerint a színésznő lopni próbált a butikból.

A sztár ügyvédje, Mark Geragos szerint sajnálatos, hogy tíz hónapig tartott a drogvád tisztázása. A jogász szerint az ügyészeknek rögtön védence letartóztatása után rendelkezésére álltak a bizonyítékok, hogy Ryder receptre kapta a két, nála talált fájdalomcsillapító pirulát.

"A legrosszabb dolog, ami elmondható a tabletták megszerzéséről, hogy védencem megpróbált néhány dollárt megtakarítani" - mondta ironikusan Geragos, aki a vád ejtése után megtapsolta a bíróságot.

A hatezer dollár, azaz másfél millió forint értékű bolti lopással is vádolt sztár következő tárgyalását október 24-re tűzte ki a bíróság. Ha a színésznőt bűnösnek találják, akár három év börtönt is kiszabhat rá bíróság. A 30 éves Winona Ryder a tárgyalás idején állítólag vidámnak tűnt, és mosolygott.