Cantona 160 kilós rendőrt alakít

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Eric Cantona az új francia vígjátékban egy közel 160 kilós párizsi rendőrt játszik, akit megigéz egy vonzó, filigrán alkatú, de gyilkosságba keveredett nő. A nyomozóra akkora hatással van az asszony szépsége, hogy megállapodik vele, ha minden este vele vacsorázhat, hallgatni fog.

A szerephez alaposan át kellett formálni a sportoló külsejét, mert Cantona eredeti testsúlya kevesebb mint nyolcvan kiló. A nyersfordításban A zabáló című alkotás szerepéhez Cantonának így újabb nyolcvan kilót kellett volna híznia, amit a volt focista nem teljesített, csupán 15 kilót szedett fel. A sportkarrier után színjátszást választó sztár hiányzó súlyfeleslegét ezért a ruhája alá tett tömésekkel pótolják a forgatás alatt.

A 36 éves Cantona, aki 1997-ben hagyta abba a focit, a szerepre készülve elmondta, hogy amikor a számára korábban szokatlan mennyiségű étellel teleeszi magát, ömlik róla az izzadság. "Ez szembesít azzal, milyen fárasztó lehet az élete sok túlsúlyos embernek" - számolt be tapasztalatiról a focista.