Benigni Pinocchiója rekordot döntött

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Benigni a Pinocchio alkalmából tartott fotózáson

Roberto Benigni évek óta szerette volna feldolgozni Pinocchio történetét. Az eredeti szándék az volt, hogy Fellinivel közös produkcióban készíti a filmet, a mester halála után azonban egyedül fogott bele a vállalkozásba.

Az új verziónak rendezője és főszereplője is Benigni, aki akkora népszerűségnek örvend hazájában, hogy egyetlen hétvége alatt 7 millió eurót hozott a filmje. Ezzel megdöntötte A gyűrűk ura korábbi rekordját, mert az "csak" 5, 68 millió eurót söpört be az első hétvégén. A Pinocchió-t 940 mozi tűzte műsorára egy időben, ami szintén példátlanul magas szám Olaszországban.

Ahhoz, hogy a Pinocchio nyereséges is legyen, még nagyon sok nézőnek kell látnia, hiszen összesen 45 millió euróból készült. Ezzel a költségvetéssel szintén túlszárnyalt egy rekordot a produkció, mert ennél drágább film még nem készült Olaszországban. A bevétel egy része azonban az amerikai vetítésekből származik majd, ezért Benigni és csapata már dolgozik a film angol szinkronján. (Az amerikai nézők köztudottan nem szívesen olvasnak feliratot.) A tengerentúli premierre december 25-én kerül sor.