Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ötletlopással vádolják a Sötétkamra alkotóit

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Sötétkamra című thriller Robin Williams legsikeresebb filmje az utóbbi tíz évben. A színész - tőle szokatlanul - negatív figurát formál meg benne: egy fotólaborban dolgozó technkikust, aki a képek előhívása során megszállottjává válik egy családnak. John Wrathall angol filmrendező azonban nemrég azzal keltett feltűnést, hogy lopással vádolta a Sötétkamra alkotóit. Szerinte nem Williams az első, aki ezt a történetet megeleveníti.

Wrathall bizonyítani is tudja a vádat: 1997-ben ő maga rendezett egy 8 perces rövidfilmet, mely szinte ugyanezt a történetet meséli el. A Magic Moments című alkotás csupán annyiban különbözik a Sötétkamrá-tól, hogy egy nő a főhőse. A brit rendező szerint azonban a két filmnek még a képi világa is hasonlatos. "Ez nem lehet a véletlen műve" - nyilatkozta a The Independent című lapnak.

A Sötétkamra hivatalos honlapjahttp://www.foxsearchlight.com/onehourphoto/

Mark Romanek, a Sötétkamra rendezője tagadja, hogy Wrathalltól lopta volna az ötletet. Fényképalbumokat vásárolt épp, amikor eszébe jutott a film története. A híresztelés semmiképp nem tesz jót a produkciónak, bár sikerét még ez sem csorbíthatja. Az augusztus végi bemutató óta az Egyesült Államokban kiemelkedően pozitív fogadtatásban részesült, Robin Williams alakítása pedig esélyes az Oscar-jelölésre.

A magyar filmrajongók már láthatták a most zajló Titanic Filmfesztiválon, a hivatalos bemutatójára pedig november 14-én kerül sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről