Tom Hanks csak nagyágyúkkal forgat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Tom Hanks minden valószínűség szerint Hollywood legelismertebb és leggazdagabb színésze. Az utóbbi években aligha akadt filmje, amelyik megbukott, vagy ha mégis, számuk elenyésző a sikeres alkotásokhoz képest. Éppen ezért Hanks szinte bármennyit megér a producereknek.

A Forrest Gump-ért például 1994-ben 70 millió dollárt kapott, és további részesedést a film nyereségéből. Azóta elválllalt filmet 40 millióért is, de részesedése egyre nagyobb a filmek bevételéből. Manapság egy rendező számára megtiszteltetés, ha vele dolgozhat.

A Road to Perditipon hivatalos honlapjahttp://www.roadtoperdition.com/

Sam Mendes is csak Steven Spielberg közvetítésével tudta megnyerni második filmjéhez, a Road to Perdition című alkotáshoz, ami - nem meglepő módon - Amerikában már hatalmas kritikai sikert aratott. (Hazai bemutatója november 7-én lesz.)

Forrás: MTIA forgatás után Spielberg - aki közeli barátja Hanksnek - saját filmjében is szerepet ajánlott neki. A most készülő Catch Me If You Can további főszereplői: Leonardo DiCaprio és Cristopher Walken. A történet izgalmas szórakozást ígér: egy fiatal szélhámosról szól, aki különböző személyiségek bőrébe bújva többmillió dolláros csekkeket hamisít, mígnem az FBI elkapja.

A főhős valóban létezett: Frank Abangale volt az FBI legfiatalabb körözött bűnözője, aki hol orvosként, hol pilótaként, professzorként és egy ízben még FBI-ügynökként is felbukkant az Egyesült Államok különböző pontjain. Miután több millió dollárt kicsalt a bankoktól, elfogták és bebörtönözték, ő azonban megszökött. Abangale ma az FBI tanácsadója az értelmiségi módszerekkel elkövetett bűnügyekben.

Tom Hanks már azt is tudja, mit forgat ezután: nemrég írt alá szerződést a Forrest Gump rendezőjével, Robert Zemeckisszel. Legújabb közös filmjük címe: Polar Express, és egy kisfiúról szól, aki nem hisz a karácsonyban. Egy nap aztán barátaival egy gőzmozdonyon találja magát, ami az Északi-sark felé tart. A vonat filozofálgató vezetőjét Tom Hanks alakítja.

A Polar Express-t pedig a Coen fivérek legújabb produkciója követi, mely az 1955-ös The Ladykillers című komédia újraforgatott változata lesz. A történet egy déli államban játszódik, ahol egy idős hölgy szobát ad ki egy csapat tolvajnak. A bűnözők a hatóságok elől bujkálnak, és egy nap elhatározzák, hogy megszabadulnak a házinénitől.

A My Big Fat Greek Wedding hivatalos honlapjahttp://movies.yahoo.com/greekwedding/

Tom Hanks tehát most bőven el van látva színészi feladatokkal. Ezt ő sem bánja: nemrég azt nyilatkozta, hogy felhagy rendezői ambícióival, mert rájött, hogy az nem az ő terepe. Producerként viszont szintén sikeres: nemrég mutatták be a My Big Fat Greek Wedding című filmjét, amelynek feleségével együtt a producere. A film nem vonultat fel nagy sztárokat, mégis élén van a jegyeladási listáknak. Tom Hanks neve tehát nemcsak akkor garancia a sikerre, ha szerepel a vásznon, hanem akkor is, ha egy alkotást a háttérből támogat.

Gyárfás Dóra

Korábban:
Tom Hanks James Bond akar lenni
Tom Hankset kitünteti az Amerikai Filmintézet
Tom Hanks Julius Ceasart alakíthatja