Clive Owen az új James Bond

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOPierce Brosnan 1995-ben debütált a vásznon James Bondként, és a novemberben bemutatásra kerülő Die Another Day című epizóddal együtt összesen négy részben alakította a szuperügynököt. Szerződése azonban hamarosan lejár. A nagyvonalú színész úgy döntött, ő maga gondoskodik utódlásáról, ezért a James Bond-filmek producereinek beajánlotta a 37 éves angol színészt, Clive Owent.

Clive Owen hivatalos honlapjahttp://www.murphsplace.com/owen/main.html

A producerek egyetértettek Brosnan választásával, ezért már meg is állapodtak az új Bonddal, de kikötötték, hogy a közvéleményt csak később értesítik a változásról. Hogy minél nagyobbat szóljon a hír, arra kérték Owent, hogy még egy ideig a mindig elegáns titkosügynökkel ellentétes image-t képviseljen, vagyis hanyagolja el a külsejét. Owen tehát azóta szakállat növesztett, és a haját sem vágatja egy ideje, így lassan úgy néz ki, mint egy kiöregedett rocker.

The Best of Bond - James Bondhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=33255%26tag=1

A brit Daily Star név nélküli forrása így nyilatkozott: "Akik mostanában látták őt, azok közül jópáran csodálkoztak a laza megjelenésén. Hosszú haja és szakálla van és nem olyan jólfésült, mint ahogy a filmvászonról ismerjük. A James Bond producerei megmondták neki, hogy nem szeretnék, ha Londonban túl gyakran felismernék ot. Még várják a nagy pillanatot, amikor majd beharangozzák az új 007-es ügynökként. Akkor majd szépen megcsinálják a haját, és úgy fog kinézni, ahogyan a szerephez illik."

A BMW-filmek honlapjahttp://www.bmwfilms.com/site_layout/splash.aspJames Bond a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/vizualis_muveszetek/filmmuveszet/filmek/kulfoldi_filmek/James_Bond/

Clive Davis hosszú pályafutásának egyik legjelentősebb állomása az volt, amikor a BMW-filmek közül kettőnek a főszerepét eljátszotta. Az autós cég 2001-ben a világ legnagyobb rendezőit kérte fel arra, hogy készítsenek rövidfilmeket a legújabb BMW-modellek reklámozására. ( A rangos listát David Fincher állította össze, aki maga is rendezett egy filmet. Mellette Ang Lee, John Frankenheimer, Guy Ritchie és Alejandro González Inárritu vett részt a produkcióban.) A pár perces rövidfilmek mégsem pusztán reklámfilmek, mert az alkotók valódi művészi ambícióval készítették őket. A rendezők közül Guy Ritchie és a mexikói Alejandro González Inárritu kérte fel Owent a főszerepre.

A James Bond-szerep átvételéig Clive Owen karrierje természetesen nem áll le. Most még a Gosford park bosszúszomjas inasaként, Robert Parks szerepében láthatjuk, de hamarosan Magyarországon is bemutatják a The Bourne Identity című filmet, amely Amerikában már nagy sikert aratott. Ebben Franka Potente és Matt Damon voltak a partnerei. Már folynak az előkészületei az új filmjének is, mely egy romantikus dráma lesz Angelina Jolie-val.

Korábban:
Brosnan szerint Bond torz figura
Tom Hanks James Bond akar lenni
Roger Moore lánya szerepel az új Bond-filmben
Minden idők legszexibb Bond-jelenete