Eminem filmje akár Oscart is nyerhet

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIEminem első fimje, az 8 Miles már indulásakor különbözött az átlagos popsztár-filmektől. Mariah Carrey Glitter-jével és Britney Spears Álmok útján-jával szemben az 8 Miles készítését igazi nagyágyúk vállalták magukra. A film rendezője például az a Curtis Hanson, akinek Szigorúan bizalmas című műve már elnyerte a filmes szakma elismerését, és ő készítette a tavaly bemutatott Wonderboys - Pokoli hétvége című produkciót is. Olyan sztárokat nyert tehát meg korábbi munkáihoz, mint Kevin Spacey, Russell Crow és Kim Basinger, valamint Michael Douglas, Francis McDormand és Tobey MaGuire.

Bizonyíték rá, hogy ez a film szerencsés csillagzat alatt született, hogy a stáb több tagját is inspirálta a film környezetéül szolgáló detroiti városnegyed. Nemcsak a rendező, de még a díszlettervező fantáziája is beindult a helyszínen.

EMINEM Fan Club!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=34637

Minthogy a fim alapvetően egy Eminemhez hasonló fiú, Jimmy Smith Jr. küszködését meséli el, a főszereplőnek nem volt gondja az átéléssel. Két női partnere, Kim Basinger (aki az édesanyját játssza) és Brittany Murphy (aki pedig a szerelmét) lenyűgözve állt Eminem tehetsége előtt. Ő azonban egyre csak szorongott. Nem hitte el, hogy alakítása valóban meggyőző lehet.

Az énekest a saját színészi képességeivel szemben érzett kétségek gátolták meg abban is, hogy megjelenjen az 8 Miles első vetítésén. A torontói filmfesztivál közönsége ugyan még nem a film végleges verzióját látta, de tulajdonképpen csak a hanghatások szorulnak még tökéletesítésre.

Eminem alakítása azonban - rajta kívül - nem hagyott senkiben kétséget a tehetségét illetően. Még azok a kritikusok is leborultak előtte, akik a zenéje miatt korábban idegenkedtek tőle. Egyikük így írt róla cikkében: "Ha azt mondom, hogy Eminem játékában kellemesen csalódtam, akkor még nem mondtam semmit. A zenéjét kifejezetten rühellem, de amit a filmben művel, az már szinte fantasztikus. Nem túlzok, ha azt állítom, hogy Oscar-díjra esélyes. Kívánom neki, hogy még számtalan mozit csináljon!"

Eminem tehát már csak azért aggódhat, hogy a közönség is legalább ilyen lelkesedéssel fogadja a filmet. Erre azonban legkorábban két hónap múlva kerül sor, hiszen az 8 Miles bemutatója novemberben lesz.

Korábban:
Eminemnek hiányzik az anyag
Eminem filmjének premierje Torontóban
MTV Video Music Awards: Eminem négy díjat kapott
Gyászoló apa Eminem klipje ellen