Samuel L. Jackson nem akar nagymenőt játszani

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HavariaPressNem valószínű, hogy Samuel L. Jacksont valaha egyféle szereppel azonosították, ő azonban nem is szeretné megadni erre a lehetőséget. Igazi színészként mindig arra törekszik, hogy bonyolult karaktereket alakítson, és minden munkájában új oldaláról mutatkozzon be. Nemrég azonban rossz érzése támadt attól, hogy túl sokszor láthatták "nagymenő" szerepben.

"Az utóbbi időben kicsit megijedtem, hogy elkerülnek az érdekes szerepek. Nem mondom, jópofa dolog mondjuk Shaftet alakítani: az ember lazán besétál egy helyre, leveri a rosszfiúkat, megigazítja az ezerdolláros kabátját, elereszt még egy poént, aztán fogadja a bomba nők hódolatát. Csakhogy ha a szakmában megszokják, hogy te vagy az ügyeletes menő csávó, csak olyan filmekbe hívnak, ahol ilyeneket kell játszani. Jönnek a manírok és a skatulya - ez pedig a színész halála."

Az Ütközéspont hivatalos honlapjahttp://www.changinglanes.com/

Éppen ezért legújabb filmjében, az Ütközéspont-ban olyan karaktert formál meg, amely eltér eddigi szerepeitől. Az általa játszott férfi élete szép lassan összeomlik, ő pedig teljesen kétségbeesik.

"Olyan embert játszom az Ütközéspont-ban, aki megbukott mint családapa, és nem maradt semmije. Ezért amikor véletlenül koccan a forgalomban egy tenyérbe mászó képű ügyvéddel - Ben Affleck játssza - minden dühét rá önti ki. S mivel emberére akad, olyan ámokfutás kezdődik, amely akár tragédiába is torkollhat."

A filmet Magyarországon november 14-én mutatják be.

Korábban:
Hollywood fiatal akcióhősöket akar
Jackson Jedihez méltó halált akar
Samuel L. Jackson ellenzi a rapperek filmes karrierjét